4 Nisan 2013 Perşembe

Işıklı Kaplumbağa Adası



 Güzel Beşiktaşlı kontenjanının has isimlerinden Levent Turhan Gümüş'ün yeni kitabı "Işıklı Kaplumbağa Adası" çıktı. Yine Beşiktaşlı bir arkadaşımın dediği gibi "Çocukken okuduğumuz kitapların kahramanlarındandı Levent abi. Şimdi çocuklara kahramanlar yaratıyor."
Dalgacık ile Yakamozun Masalı ile çocuklara merhaba diyen Levent abi, Işıklı Kaplumbağa Adası ile samimiyeti arttırıyor.


                    Kayan yıldızlar nereye gider?
Levent Turhan Gümüş, yeni kitabı “Işıklı Kaplumbağa Adası”nda küçük yıldız Leta’nın hikâyesini anlatıyor. Kayan yıldızların nereye gittiği sorusunun cevabını arayan Leta, çıktığı yolda zorluklarla olduğu kadar iyilikle de tanışıyor.

“Gökyüzünde yıldız çokmuş, gökyüzünde yıldız yokmuş” cümleleriyle başlayan “Işıklı Kamplumbağa Adası, yaşlı bir adamın torununa anlattığı hikâyeye odaklanıyor. İyi kalpli yorgun yıldızların nereye gittiğini merak eden küçük yıldız Leta’nın hikâyesi, çağdaş masal kahramanlarıyla hayat bulurken Kaygusuz Abdal’a, Küçük Prens’e, Richard Bach’ın meşhur martısı Jonathan Livingston’a ve Neruda’ya selam ediyor.

“Işıklı Kaplumbağa Adası”nın yazarı Levent Turhan Gümüş, daha önce Can Çocuk’tan yayınlanan “Dalgacıkla Yakamozun Masalı” kitabının da yazarı… Kendisini “çocuksu bir merakla ‘ O dağın ardında ne var?’ sorusunu sormaktan vazgeçmeyen” biri olarak tanımlayan yazar, “Işıklı Kaplumbağa Adası”nda bizi masalların zamana direnen sıcaklığına çağırıyor.

“ ‘Büyüklerin de bilmediğini kim bilir Martima? Yorgun yıldızların dinlenmeye gittiği Işıklı Kaplumbağa Adası nerede, söyle bana?’ Martima, görüş mesafesinden çıkmak üzereymiş. Leta, cesur yıldız kuşunun uzayın derinliklerinde kaybolmadan hemen önce şöyle dediğini işitmiş: ‘Yol bilir, yola çık Leta! Işık, onu hissettiğin yerdedir, yüreğinle baktığın yerde!’ ”


Hiç yorum yok: