13 Ekim 2009 Salı

Demirören Böbürlenme, Senden Büyük Beşiktaş Var


Sorumluluk almayan insan tipinden hoşlanmıyorum. Her insan yetenekli, iş bitirici olacak diye bir kaide yok elbette. Belli noktalarda başarısız olan insanlar,bambaşka noktalarda verimli olabilir. Örneğin liderlik özelliği yoktur kişinin fakat tam bir ekip adamıdır, durmadan çalışabilir, üstelik verimli anlamda. Ya da tam bir düşünce adamıdır insan, sağlam fikirler üretebilir; bunları hayata geçirme konusunda eksiktir ama. Bir başkası fikir üretemez ama kendine sunulanı uygulamada başarılıdır. Bu örnekler dilediğince dallanıp,budaklandırılabilir.

....Düşünüyorum, derin bir nefes alıp biraz daha düşünüyorum. Fakat Yıldırım Demirören'i bu kategorilerin hiçbirine koyamıyorum. Bu kadar yeteneksiz, beyni ile dili arasında nasıl bir bağ olduğunu çözemediğim başka insan tanımıyorum sanırım. Yok haksızlık etmeyeyim Demirören'e hakikaten tanımıyorum.

Sürekli bir konuşma halinde. Durmak bilmeyen bir konuşma, konuşurken fena konuşuyorum havasında bir yüz ifadesi,. Fakat içi boş konuşmalar ve genelde üslup ünlemli bir tonla devam ediyor. Karşınızdaki sizinle konuşuyor mu, azarlıyor mu,tehdit mi ediyor belli değil.

Girişte sorumluluktan bahsetmiştim. Evet, hoşlanmıyorum sorumluluk almayan insanlardan. Ve bugünlerde bu konuya ilk örneğim Yıldırım Demirören. Göreve geldiği günden beri bir defa dahi sorumluluk aldığına şahit olmadım. Her zaman bir bahanesi var, her zaman. Bir kere de çıkıp, şurada şöyle bir hata yaptım ve bunun sorumluluğunu alıyorum diye bir cümle duymadık, duymayacağız da. Başkan olmanın vasfını taşıyamadığı gibi; ahlaklı, erdemli, dürüst insan insanın da özelliklerini taşımıyor.

Tehlikeli bir insan modeli bu. Çokça Beşiktaşlı'nın dediği gibi saf falan da değil. Günden güne Beşiktaş'ı kendisine daha doğrusu Demirören ailesine bağımlı hale getirmeye çalışıyor. Babası Beşiktaş'ı eline oyuncak niyetine vermiş, o da yıkıyor, bozuyor, yapmaya çalışıyor güya. Ama bir türlü yapamıyor, sürekli bir yıkım halinde.

Şimdi de tribünleri temizlemekten, bir nevi yıkmaktan söz ediyor. Üstelik bunu diyen adam ben tribünden geldim lafını bir dönem ağzından düşürmüyordu. Nasıl dengesiz bir ruh hali ise kendini bile yalanlıyor farkında olmadan.

Bari çenesi durmak bilmiyor, soralım o zaman: Kimden temizleyeceksin? Para verip, tribüne soktuğun ve bugüne kadar Beşiktaşlı'nın şahit olmadığı bir kavgayı çıkaran adamlardan mı temizleyeceksin? Ee sen sokmadın mı onları tribüne? Yoksa istifa diyenleri mi temizleyeceksin? Yine sorumluluk almayan Yıldırım Demirören, her daim haklı olduğunu düşünen, dünyanın yörüngesini kendine ait zanneden, Beşiktaş'a gram emeği geçmeyen mızmız adam.

Git, daha fazla Beşiktaş'ı kirletmeden. Lütfen git.

Tümünü Yasla

1 yorum:

Koray dedi ki...

nasıl temizleyecekmiş ??? paraları köpekleriyle mi ? yoksa kendi başına k.çını temizlemekten aciz oldugunu tüm ülke biliyor zaten, kendini rezil etmeye devam et lütfen ve ne olur istifa etme ..çünkü kongre sonunda senin o suratının alacağı ifadeyi göreceğim anı iple çekiyorum..