25 Ekim 2009 Pazar

Eskişehir Deplasmanı - 2



-Maç günü saat 11'de 4 arkadaş Haydarpaşa'dan trenle Eskişehir'e hareket.

-Trende Atıf Keçeci, Sanlı Kaptan, Bilal Meşe, Itır Esen ve Karagümrük ile Asya grupları . Beşiktaşlı blogcu kontenjanından ben ve Askapuska ( taksim ).

-Restaurant kısmını önce ufaktan Beşiktaş besteleriyle ortama hazırlama, Eskişehir'e yaklaştıkça yüksek seste tezahuratlar. Ellerde sigaralar, biralar. Ortama ayak uyduran garsonlar. 3'lü çekmeye çalışan amcalar.

-Eskişehir'de önce gar'da biraz bekletilmece ardından toplu taşıma araçlarıyla stada götürülmece.
Toplu taşıma kısmında amir'le iletişimim etkili olmuştur. Zira onlar sadece biletli seyircileri bırakacaktı stad'a ve kimsede bilet yoktu henüz.

- İstanbul'dan tek bir taraftar otobüsü bile kalkmamış. Tribün dolmayacak mı acaba telaşı ? Biletsiz Beşiktaşlıların çok fazla olması. Dışarıda ufak bir münakaşa. Ardından istanbul'dan telefonlar, '' Ne oldu olaylar çıkmış''.

-Maça erkenden girdik yine. dışarıda kalanların durumu belirsizliğini koruyor. Polisle ufak tefek itiş kalkışlar yaşanıyor sürekli.

- Öncelikle bknz. Eskişehir Deplasmanı. Eskişehir Tribünü ile ilgili düşüncelerim değişmedi. Takımı 90 dakika desteklediklerini söyleyenler yalan söylüyor. Ne izliyorsunuz televizyondan siz. Kareografi yapmak çok güzel olabilir hadi diyelim o maytaplarda güzel bir görüntü oluşturdu. Ama takıma gerçek anlamda destek 90 dakika susmadan, rakibe baskı kurarak olur. Sayıca az olmamaıza ve üstüne üstün tribüncü diye tabir ettiğimiz kişilerin taş çatlasa 30-40 olduğu bir tribüne rağmen daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Ve taraftarın görseli atkısıdır.




-Maç başlamasına yakın Noat'da bize katıldı. Tribünde amigo olmadığı için futbolcuları tek tek çağırma işi bize düştü. Noat'ın arkadaşından gelen kadro mesajına göre çağırıyorduk futbolcuları. Bobo ile başlayıp Nihat ile devam ettik. Ardından Serdar Özkan diye bağırdık ama bir türlü gelmedi. Noat'ın arkadaşı kendi tahmin ettiği kadroyu göndermiş. Serdar Özkan gerçekte kadroda yoktu ve ısınanlar arasındada. Daha sonra ise Rüştü'yü çağırmaya yeltendi önden bir grup. 1 bağırdılar 2 bağırdılar gelmedi. Hakan'a bağırdılar sen getir diye. Nazlandı kalecimiz gelmeyeceğim diye. Taraftara sırtına döneni topu tutmayı bile unutan bir kalecimiz var ne yazık ki. Tez zamanda gitsen keşke ...

- 3 top yapamayan Beşiktaş. Top kesemeyen Fink. Her müdahalelerinde bize Zan'lı günleri hatırlatan Kaş ve Toraman'lı stoper hattımız. Gol atamayan golcülerimiz. 10,5 numerosunu maçın yarısında çıkaran hocamız.

- Noat'la maç öncesi Bursa'nın 6 gol atmasını konuşuyorduk. Ertuğrul'un biz de yapamadıklarını Bursa'da yapmasını. En son ne zaman 6 gol gördüğümüzü. Ben en farklı galibiyet olarak 3-0'a razı olduğumu söyledim. Noat bu maç için 1-0 yeter demişti. Dediği gibi oldu ve 1-0 yetti valla.

- Dönüş treni saat 01:27'de. 2 saat boyunca gar'da o koltuk senin bu koltuk benim yer kapıp uyuma çalıştık. Tren bir kaç dakika rötarlı geldi. Ardından yola koyulduk. Saat 4'de durduk. Sebebi ise saatlerin bir saat geriye alınacak olması ve bizim 1 saat boyunca mola verecek olmamız. Sebebi nedir hiç bir şekilde anlamadım. Zamana ayak uydurmak için 1 saat bekledik.

- Haydarpaşa'ya varış yeni saate göre 7'yi bir kaç dakika geçiyor. Gar'da ve Kadıköyde tek tük fenerli var. Biz nereye geldik ya da bunlar nereden burada bakışları atıyorlar bize.

- Güzel deplasmandı. Her güzel deplasman sonrası dediğim gibi. Böylesinin nicesine ...


7 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Geçen seneki deplasman macerasına yazdıklarımdan sonra daha az ve öz yazacağım :) Yine tek noktaya takıldıysam kusuruma bakmayın. Kaç yıllık profesyonel trenyolu sevdalısıyım, hiç durup saatini bekleyen tren görmemiştim :) Size kısmetmiş bir Eskişehir maçı sonrası.

Yazıda takıldığım tek nokta taraftarın görseli atkısıdır olayı. Dünya'nın dört bir yanından tribün gösterilerinde koreografi mi önce gelir atkı mı? Dün siz atkıyla görsellik kattığınız için öyle gelmiş olabilir ama koreografi atkıdan kat ve kat üstündür. Kişisel algılıyor olabilirim kusura bakmayın.

Eyvallah 90 dakika tezahürat üzerine dünkü maç da dahil olmak üzere eksikler olmuştur. Fakat geçen sene 3-0'dan 4-3'e dönen bir Denizli maçı vardır. Her futbolcu gibi her taraftar grubunun da tutuk olduğu maçlar vardır. Ve maalesef bilet fiyatları yüksek tutulduğu için buna "sözde" büyüklerle yapılan maçlar başta gelir. Gerçekten elinizi vicdanınıza koyup söyleyin iki senedir deplasmana gidiyorsunuz Eskişehir'e, başka yerde böylesi koreografiler gördünüz mü? Sivas'ta mı Kayseri'de mi? Yoksa Denizli'de mi? Atkıyı kış günü üşümeyeyim diye ben de takarım ama her stadyumda, hele ülkemiz stadyumlarında o 2 haftalık emeği ve uğraşıyı göremezsiniz?

Kusura bakmayın size göre taraftarın görseli atkısıdır, bana göre deplasmanda, kendi evinde koreografi yapan taraftar candır, canandır.

Ömer dedi ki...

Saatler ileri alinirken ne yapiyorlar acaba. Gaza (trenlerde gaz pedali olur mu hic bilmiyorum :D) mi basiyorlar? :) O kismi ve onun bir altindaki madde kopardi gece gece beni, ellerine saglik.

Ve acaip kiskandim acikcasi su deplasmani. En kisa surede benim de yasamam lazim...

Noat Samisa dedi ki...

Bilecik'ten Gebze'ye kadar kesintisiz uyumuşum, tren ne ara durdu hiç farkında değilim. :)

taksim dedi ki...

Noat hangisiydi ya :D

Şairler Parkı dedi ki...

zigy@
Futbolda klişe güzel bir söz vardır ya Güzel başladılar ama bitiremediler,sonuca gidemediler gibi. Eskişehir tribünlerini ben böyle görüyorum işte. maça güzel başlayıp devamını getiremiyorlar. Atkı konusu benim kendi görüşümdür. Yaptığınız kareografiden ziyade atkıları sallayıp söylediğiniz tezahuratları daha çok beğendim.
Taraftarın görseli atkıdır çünkü atkı her zaman boynundadır kartonlar,maytaplar ise stadda dağıtılır.Ama tabi ki Kareografi güzeldir ve emek verilen bir şeyi küçük göremem.

ömer@
bak şimdi bende merak ettim saatleri ileri aldıklarında ne yaptıklarını.
keşke her deplasman böyle keyifli olsa.

@noat
pamukova galiba durduğumuz yer. en çok uykusu olan kişi yine en az uyumuş. yani ben.

@taksim
ben birbirinizi tanıyorsunuz zannediyorum. pardon.

marmara

taksim dedi ki...

Garda sohbet ettiğmiz arkadaşlardan bir tanesi sanırım ama bilemiyorum.
"Noat hangisiydi ya" kısmını ciddi olarak söylemedim, kırılmalara yol açmasın.

pardon :P

The Eagle Abroad dedi ki...

Abicim simdi biz teee amarigalrdan anca tv'den izledigimizden ve bu yayınlarıda malum licktv yaptigindan dolayi adamlar seyircilere ayrilan mikrofonlarin tamamini eskisehir tarafina koymustur muhakkak ki biz tv izleyicilerine eskisehirin 90 dakika destegi var gibi geldi...

Haa koreografileri hakikatten cok guzel, insana deplasmana geldik havasi veriyor, karsinda birlik olmus bi ton adam goruyorsun...

su seyircisiz, belediye takimlari ile, sozum ona sampiyonluga gittigini sanan sivasta yada tr'nin en yeni stadina sahip kayseride bile bu yoksa orada eskisehire bravo demek lazim...

kaldiki eskisehir seyircisi sanirim samiyen deplasmaninda bizden daha iyi degilmiydi? oradada ufak bir koreografi yapmadilarmi yanlis hatirlamiyorsam eger... hani simdi yigidi oldurelim ama haklarini verelim...

herseye ragmen bunlar hep tv'den 10000km oteden yapilan yorumlar, en dogrusunu tabiki gidip goren yasayanlar bilir diyorum...

Nice boylesine deplasmanlara...