18 Ekim 2009 Pazar

Golü Gördüm



Denizli maçında gözler tribündeydi. Futbola dönük kimse yorum yapmadı. İzleyen ve sonucu pek umursayan olmadığı gibi bugüne kadar futbol konuşmayı unutmuştu herkes. Bu maçta tribünler ise protesto yapabilmiş ve olaylar çıkmamıştı. Başkan ve adamları tribünde değildi. Sahada ki maça odaklandığımızda aynı hamam aynı tas futbolla karşı karşıya kaldık.

Bu takımın hala doğru düzgün bir sistemi yok. Sistemi olmadığı gibi  kemik bir ilk 11'i bile hala mevcut değil. Topla oynama yüzdesi Kasımpaşa'dan daha düşük olan  Beşiktaş, top ayağında olduğunda ise hiçbirşey yapamayan bir Beşiktaş. Şöyle çok keyifli bir Beşiktaş en son ne zaman izledim diye düşündüm. Tigana zamanında ki Manisa maçı geldi aklıma. Sadece skor olarak iyi değildik, kanat bindirmeleri, ortalar, şutlar... Her yönden tatmin edici bir sonuçtu. Ne yaptığını bilen bir Beşiktaş'ı izlemek keyif veriyor, galipken bile çaresizlik içinde hücüma çıkan bir takımı değil.

Nihat'ın golünü atması sevindirici. Nihat'ın pasında Serdar eğer o topu ağlara gönderebilseydi keyif iki katından gıcır olacaktı. Serdar beceriksizdi(!)  ama daha sonra aynı posizyonu kendisi yarattı ve bu sefer narin oyuncumuz İnceman topu doğru yere gönderemedi.

Yusuf Şimşek, Rüştü Rençber ve İbrahim Üzülmez. Bu üçünün yaş ortalaması ile ilgili soru ancak lise matematiğinde verilir galiba.. Performansları iyi olsa yaşları sorun teşkil etmez aslında. Ama birbirleriyle yarışırcasına kötü performans sergiliyorlar. Emeklerine saygımız sonsuz. Onlarda bizim sabrımıza saygı gösterip  gitseler keşke. Üzülmez'i ayrı tutuyoruz tabi ki diğer iki isme göre. Üzülmez bu takımda jubilesini yapıp gitmelidir. Hatta mümkünse Real Madrid'le yapılmalıdır bu jubile maçı. Ama Yusuf'u ve Rüştü'yü görmeye bile dayanamıyorum artık. Rüştü degaj kullanmayı öğrenemeden emekli olmuş kaleci olarak rekorlar kitabına girebilir. Bence şimdiden başvursun. Yusuf ise Telefon Kulübesinde Çalımlar isimli bir program yapsın Acun'la. İlk konuk Eskişehirspor'lu Doğa olabilir.

Ferrari'nin kırmızı kart hatalı felan değildir bariz kasıtlı bir harekettir. Kasıt hakemdedir. Amacı penaltı vermek ve kırmızı çıkartmaktı ve istediğini yapmak için 2 oyuncunun omuz omuza ceza alanına girmesi yeterliydi. Posizyon oluşunca amacını gerçekleştirdi sayın hakem.

Haftaya Ekrem, Toraman, Kaş, Üzülmez dörtlüsünü izleriz gibi. Sözüm denizlinin fantezilerinden dışarı tabi ki.
Denizli demişken kendisi başka bir evrende sanırım. 2 maçtır taraftarın takımını desteklemesi gerektiğini söyleyip duruyor. Kendisi bize bir takım yarattığını sandığı gibi Tribünde yaşananları oyun olarak görüyor olabilir.

Stadımızda resmi bir lig maçında gördüğüm son gol geçen sezon ki Galatasaray maçında Yusuf'un attığı goldü. Geçen hafta iş dolayısıyla maça gidemedim. Antalya maçı seyircisiz. Antep ve Kayseri maçlarında gol yoktu. Sağolsun Nihat kendisinin ilk golünü attığı gibi benimde ilk golümü ağlara göndermiş oldu.

Fotoğraf makinasını götürmediğim nadir maçlardan biri. Savaş fotoğrafçısı değilim demiştim şakayla karışık. Sönük tribünleri ve keyifsiz arkadaşlar çekmek hoşuma gitmiyor.

Deplasman sezonunu açsak mı ? Haftaya belki Eskişehir'de belki Justin'de.

10 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

hocam besiktasli bir arkadas yeni bir blog kurmus, sizden haberlimi yoksa habersizmi bilmiyorum sizis tepedeki resmi nacizhane araklamıs... ahanda linki... haberiniz olsun... taklitlerinizden sakiniyorum:))

http://futbol-futbolkolik.blogspot.com/

oneblood dedi ki...

Üzülmez Real Madridle yapıyorsa Yusufa da Barçayı çağırın küserim :)

inönü cehennemi dedi ki...

inşallah yanılırım ama beşiktaş bana gelecek için ümit vermiyor

inönü cehennemi dedi ki...

gurbet kartalı kaldırdım o resmi ben

Şairler Parkı dedi ki...

gurbet kartalı@
Farkındayız abi sağolasın. Gerçi an itibariyle bizim banneri kullanmıyor ama başka bir arkadaşımızın bannerini kullanmaya başlamış bu seferde.

oneblood@
üzülmezin orta açabilseydim real madridde oynardım açıklamalarına dayanarak söyledim bunu. yusufa jubile yapılacaksa dünya karması çağrılması lazım. ama zidane-kuman-maradona felan oynamalı. yeni yetme messiler felan değil. :)


marmara

inönü cehennemi dedi ki...

kendim koydum bunada bakın hangi blogtan çalmışım xd

Şairler Parkı dedi ki...

@futbol

Sen dalga mı geçiyorsun arkadaşım? Bak herkes sana düzgün bir üslupla bannerını başka yerlerden aldığını söylüyor, değiştirmen için rica ediyor. Sen ise değiştirdim diyerek şimdi de SonBarikat'ın logosunu koyuyorsun.İnsanların emek vererek oluşturduklarını bu şekilde kullanmakta bir sakınca görmüyorsun. Tekrar rica ediyorum, kaldırır mısın şu an ki bannerını da. Eğer kendin bir şeyler yapamıyorsan söyle bize,biz yapalım.

Ege

inönü cehennemi dedi ki...

hayır vallaaa dalga geçmiorumm ama gerçekten o bannerin son barikatın olduğunu bilmiodum ama bende saten vardı

inönü cehennemi dedi ki...

tmm siz yapınn ozman

inönü cehennemi dedi ki...

sonunda yaptırdım arkadaşa bi tane ohh beee

bannerlerinizi kullandığım için tüm beşiktaşlılardan özür dliyorum