14 Ekim 2009 Çarşamba

Siz isterseniz Unutmayız, Siz isterseniz Unuturuz !


2 kupayı Unutma ama Denizli maçında yaşananları UNUT - Unutun sayın Beşiktaşlılar.

Başkan tribünü temizleyeceğim diyor. İnanıyorum yapabilir.

Önümüzdeki maçta Kapalı üstte 15 kişi, altta ise kaçakçı tipli 50 gümrüklü besteleri söyler, bütün tribün susar. Bağıranlar takım için bağırır, susanlar Beşiktaş için.
Ya da tribün inadına inadına İstifa diye bağırır. Susturuldukça daha gür isyan eder, gündoğduyu söyler gibi, kartal gol gol der gibi.
Bu 2 olasılıkta taraftarın elindeki eylemdir. Susmak ya da bağırmak.
Birşeyler yoluna girmeye başlayabilir.

Veya ! Tribün erir, erir, erir ... Dayak yiyen adam küser, dayak yiyenleri izleyip birşeyler yapamayanlar küser, 75 dakika istifa diye bağrıtılmamasını anlamayanlar küser, bu açıklamaya kızan adam küser... Biri kombinesini kırar, biri haftasonu Beşiktaş'a kavuşmak için artık okul harçlıklarını biriktirmez, tribünde izleyeceğime tivi de izlerim der bir diğeri.
Ve tribün Y.D'nin istediği düzeye gelir.


Burası Beşiktaş, bizde gündem ve malzeme bitmez.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine "sabote etmeyelim" durumuna geldik. Şaşırtmıyorlar. Çarşı'dan beklediğim buydu. Yine yanıltmadılar. Önce başkanın tribün temizliği açıklaması, sonra da Çarşı'nın takıma destek verme minvalli yazısı.

Bütün bunlar tesadüf olmamalı.

Çarşı'yı eleştirmek ve sorgulamak, Fatih Terim'i eleştirmeye ve sorgulamaya benziyor. Yani eleşirilemiyor ve sorgulanamıyor. Yapıldığı takdirde ise demagoji yapılıyor. "Abilik" kurumundan, "Kapalı'nın nasıl onca mücadeleden sahiplendildiğinden" bahsediliyor.

Umrumda bile değil. Birileri yıllardır bu işlerden rant sağlarken böyle demogoji yapıldı mı sinirlerim tepeme çıkıyor. Bunlar değil mi Sinan Engin'den özür dileyenler, pankart açtırmayanlar?

Anarşizm ve "Asi Ruh" diye bağıran bir grup en ufak bir üstü kapalı tehditte ne hale geliyor görüyoruz. Pardon ama biz Türkiye'de yaşıyoruz, ne anarşizmi... Pankartlara sembol konarak bu işler olmuyor. Madem kendini fesh ettin, ne diye geri gelirsin? Yok A Takımı tribünü ele geçirecekmiş de buna izin vermemek gerekirmiş. Kimse bana hikaye anlatmasın. Tribünü ele geçirmek isteyenlere gerçekten mani olmak isteyen bir grup, o kırmızı-siyahlı çapulcuları tuttuğu gibi Boğaz'a atardı. Ondan sonra biz Kapalı'yı ne kadar çok mücadele verdik de aldık gibi sözlerle kendilerini savunmasınlar.

Başkanın temizlik lafı ile neyi hedeflediği zaten ortada. Anlamak isteyenler George Orwell'in "Animal Farm" (Hayvan Çiftliği) adlı kitabını okusunlar lütfen.

Başkanın ve yönetimin neyi ne hale getirmek istediği ortada ve buna dair neler yaptığı da meydanda iken bu bildiri bildiğiniz bir şakadır.

Demek ki Çarşı yönetimle anlaştı(!) veya güce itaat etti. Nerde anarşinin simgesi? Cepten mi düştü? Hani mevzuda geri vitese takılmazdı?

inönü cehennemi dedi ki...

ne olduda vazgeçtiler protestodan bedava biletmi yoksa başka bişeymi bence ikisidee :@

Şairler Parkı dedi ki...

Keşke Protestodan vazgeçilseydi. Ben şimdiye kadar Protesto ediyoruz diye bir açıklama hatırlamıyorum. Hep protesto etmiyoruz takımı destekliyoruz benzeri açıklamalar geldi. En iyi ihtimal Yönetimle olmasada gümrükle anlaşılıp herşey tatlıya bağlanmış olabilir.

marmara