4 Şubat 2010 Perşembe

Aşk Hiç Biter mi ?

Zor günler yaşadığımız zaten gün gibi ortada. Her yaşanan kaos-travma sonrası tribünleri terkedenler Beşiktaş'a küsenler olduğu gibi bu süreçtede benzer durumlar yaşanmaya başladı. Benim kişisel tavrım nettir. Eğer ortada bir adaletsizlik varsa ve savaş ortamı yaratılmak isteniliyorsa '' Savaş alanı terkedilmez''.

Beşiktaş'ı bu yönetim bu aciz duruma düşürmüştür. Ama son zamanlarda taraftarlar tarafından yaratılan hava Beşiktaşlıları iyiden iyiye aciz-çaresiz-zavallı bir duruma sokmaktan öteye gitmemektedir. Diğer takım taraftarların bile bize bakış açılarını belirleyen baskın durumda olan psikoloji halidir. Tribün ve taraftarlar daha dik durmalıdır. Bir Alman üstün teknolojisinin dediği gibi ''Beşiktaş Mücadeledir''. Demirören'e inat bir gün daha fazla yaşamalıdır Beşiktaş'lı. Ve bazı şeyleri zamana bırakmalıdır-bırakmalıyız. Fevri davranışlarla ve durumumuzu iyice dramatize ederek bir yere varamayız-varılmaz.

Özeleştiride vermeli Beşiktaş taraftarı. Amatör branşlara yönetimin ilgisizliği kadar taraftarın ilgisizliğide mevcut. Bugün hentbol maçında 50-60 tane taraftar var ve bu maç semtte oynanıyor ama gel görki Beşiktaşlılık ile ilgili milyon tane romantik yazı var. Bu işte ya ters orantı var ya da kaba tabiriyle tutarsızca. Beşiktaş Futbol takımından ibaret değildir. Semtte parasını düzenli alamamasına rağmen her sezon şampiyonluğa oynayan bir hentbol takımı var. Hiç yabancı oyuncusu olmadan mücadele eden bir Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı var.

Tavrımı daha net ortaya koyayım. 15. dakikada maçtan çıkmayacağım. Pasif bir direniş sergilemek yerine varlığımı daha fazla hissettirme derdinde olacağım. Ve her zaman olduğu gibi Beşiktaş'ın eylemleri maç günü-maç sırasında belli olur. Kendini spontane olarak geliştiren tribün olmamız en büyük özelliklerimizden biridir. Maç günü başka türlü protestolar olacak-olmalı-olur.
Haydi Kalkın Ayağa

aşk hiç biter mi?

hiçbir şey olmamış gibi boşlukta kaybolup gider mi?
aşk hiç biter mi? aşk hiç biter mi?

9 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Bu eylemin benim açımdan savaş alanını terketme olduğunu düşünmüyorum, olsa olsa sahte ricattır. Pankartlarına el konulan bir tribünün her türlü makul sözlü protestoyu yaptığı günleri geride bıraktık. Bunun bir sonraki aşaması, olsa olsa küfür olur. Bunun da zalimi mağdur gösterdiğini gördük. Bazen susmak, bağırmaktan daha anlamlı olabiliyor. Rica ediyorum, bu eylemi bir ''yafta'' olarak kullanmayalım. Ne bu eylemi pasif, yetersiz veya anlamsız görenler benden daha Beşiktaşlı'dır, ne de ben onlardan. Katılıp katılmamak bir tercihtir. Katılanların kendince sebepleri vardır. Neticede amacımız aynıdır, Beşiktaş'tır. Sizin çözüme giden yolunuz başkadır, benimki başka. Ama ileride aynı yola çıkacağız. Ben bugün akla yatkın her eylemi destekliyorum. Stadda kalıp tepkisini koyanı da küseni de bir daha stada uğramayacak kadar kötü durumda olanı da destekliyorum. Bu sebepten bıraklım insanlar içlerinden ne geliyorsa onu yapsınlar. Hatta stadda kalmak isteyenler çıkanları alkışlasa keşke; keşke bu kadar birbirine bağlı ve hoşgörülü bir topluluk olabilsek. Bu eyleme 10 kişi katılmış olsun, yine de aslolan niyet olduğundan benim açımdan amacına ulaşmış sayılır.

Selamlar, görüşmek üzere.

Şairler Parkı dedi ki...

Noat bu tribünün pankartlarının yüzde 90'ı 3 kişinin elinden çıkıyor. 2'si istanbul'da kendileri yapıyor. bildiğimiz spreyli beşiktaş pankartları diğeri antalya'dan bir abimiz yapıyor altına çarşı imzası atarak. bu tribüne 1000 kişi pankart sokmaya çalışmıyor. 5 kişi sokmaya çalıştığı için birşey yapılamıyor. pankart konusu işte bu kadar basit.

beşiktaşlılık kelimesini sadece amatör branşları anlatırken kullandım. eyleme katılacakların beşiktaşlılığını ben sorgulamam ama bende katılmayacağımı belirtmek ve yazmak istedim. bu eylem ister istemez katılmayacakları zan altında bırakacaktır.

pasif bir eylemdir bana göre. stadı terkettikten sonra ne olacak. bir daha ki iç saha maçı gs ile. kimse gelmeyecek mi, yine mi çıkılacak. gerekirse daha sert eylemlerde-söylemlerde bulunulmalı ama stadı terketmek bana mantıklı gelmiyor.

ve son birşey söyleyim ''i.ne basın''. neden atladılar hemen böyle bir eyleme. hangi biri digitürk protestosunu haber yaptı.

sağlıcakla kal.

marmara

Noat Samisa dedi ki...

Pankart konusunda emeklerin olduğunu bildiğim için bundan bahsettim. 3 kişi ya da 5 kişi önemli değil, tepki içerikli bir pankartı tribünde 1 dakikadan fazla tutubilme ihtimali var mıdır? Bunu sen çok daha iyi bilirsin. Tribünün ses duyurma yollarından biri daha açıkça kesilmiştir, demeye getirdim ama sanıyorum net anlatamamışım. Açıklayayım böylelikle.

Benim açımdan ve inanıyorum pek çok kişi açısından katılmayanların pek çok sebebi olduğu bilinecektir. Ancak birileri bizlerin stadyumu terketmesini engellediği takdirde sıkıntı oluşur. Ben başka sıkıntı ihtimali göremiyorum.

Bu eylemin sonucuna göre benim GS maçındaki tavrım belli olacak. Arada başka bir fikir çıkabilir, maçta bir şeyler gelişebilir. Bugünden bunları kestirmek imkansız. Eğer ortak hedefimize ulaşmaya çalışırken bir katre yol katedebilirsek ne mutlu. Herkesin Beşiktaş'ı farklıdır, ben yalnızca buna saygı gösterilmesini istiyorum. Saygısızlıkla suçlamıyorum pek tabii, asla ve asla bir ithamda bulunmuyorum.

Basın sever böyle şeyleri. Tekel işçilerinin direnişi belki benzer minvalde bir örnek olabilir. Çok şeye direnmeye çalışan var ülkede, ama Tekel işçilerinin kararlılığı basını ister istemez bu konuya odaklanmaya zorladı.

İyi-kötü oturup konuşmuşluğumuz var, birbirimizi yanlış anlamayacağımızı umuyorum.

Selamlar

Şairler Parkı dedi ki...

Noat seni yanlış anlamam söz konusu değil. Herkes birşeyler yapılsın istediği için ve ilk bu eylem ortaya atıldığı için bu denli savunulmasını normal karşılıyorum.

Benim pankart konusunda söylemek istediğim net. Daha fazla kişi bunun peşinden koşturursa o stada pankart sokulur da açılır da.

Eyleme katılana nereye gidiyorsunuz demem. Daha kararlı bir tribünü görmek isterim pek tabi ki. Bazı şeyleri burada yazamıyoruz ama kısaca şöyle söyleyim. Aristokrat Gs taraftarı Canaydın'ı nasıl gönderdi ? Anarşist Beşiktaş taraftarı ne yapıyor ?

Ve o staddan çıkılacaksa birilerinin engeli bu eylemi daha da güçlendirmelidir.

marmara

Adsız dedi ki...

stadtan çıkan da, kalan sağlar da bizimdir.BİR ŞEKİLDE tepkisini gösteren herkes yani.gelinen bu noktada hiçbir tepki göstermeyenin beşiktaşlılığından şüphe duyarım. YD yoruma açık bir konu değil çünkü. Basiretsizlikleri kendisinden-icraatlerinden tescilli.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

stadyumda protesto edilebileceğine inansam dediğine katılırım da. artık stadyumda protesto olmaz. olamaz. ha ne olur? 65'te mustafa pektemek gol atar ondan sonra protesto olur. o protestoda da midem bulanır, çıkmak isterim.

bir bir karar aldık. herkesin bir şey yapılmalı dediği noktada bir şey yaptık.

şimdi yaptığımız şey beğenilmiyor. daha iyisini yaptılar da destek vermedik mi?

bu protesto doğru değil, başkasını yapalım diyenler farkında değiller mi başka protestonun olmayacağının?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bizim karşısında bir bütün olarak durmamız gereken şey "yapılmayacaktır!" zihniyeti değil mi?

firsez dedi ki...

Abi bunu nasil savas alanini terketmek olarak algilarsin. Savas alanini terkeden belli, son 2 aydir kac maca geldi padisahimiz? Birak terketmeyi Denizli macindan sonra daha da bir gur sesle bagirdik her defasinda.

Bu bir protestodur, kacis degil. Bunu anlamak bu kadar zor olmamali. Keske dedigin gibi statta mucadelemize devam edebilsek, dogaclama protestonun krali olsa.

Ama kimsede ne oyle bir sabir, ne de oyle bir beklenti kaldi. Ben artik trubunde o birligi goremiyorum, bundan sonra yalnizim.

Isteyen statta kalir "saldir besiktasim" ceker. Isteyen sessiz protestosunu yapar. Herkese saygi duyarim ama sessizlik benim karakterim degil. Kendimi daha fazla aptal durumuna koyamam. Ben bugun o stadi hayatimda ilk kez terkedecegim. Keske ne geregi var demek yerine su protestoya destek olunsaydi da, 15. dakikada o stadi hep beraber terkedebilseydik, o adamin gozune gece boyunca uyku sokmayabilseydik, kara kara dusundurseydik, dertten 3 paket sigara icirtseydik, "ben kimle ugrasiyorum" dedirtebilseydik...

Kimseden degil de kendimden utanmak istemiyorum.

Şairler Parkı dedi ki...

jessie
kusura bakma ama nasreddin hoca fıkrası gibi bir durum var ortada. stadyumda protesto olacağına inanmıyorsun ama stadın terkedilebileceğine inanıyorsun. ben senin kadar umutsuz değilim. belki bu akşam olmaz bir daha ki maça olur. ama tepki değişeşerek,gelişerek gelecektir.

''yapılmayacaktır'' lafının çıktığı yerin önemini algılamış değilim. orayı herkes eleştiriyor ama ilk kaos ortamında yüzümüzü oraya dönüp bakıyoruz ne demişler-ne diyecekler diye.

firsez
anlaşılmayan şey şu ki eyleme ne gerek var demiyorum. daha sert eylemleri öneriyorum. ben 2 gün bloga yazı yazamadım, elim gitmedi. o kafayla ben de birşeyler yazsam çok saçma fikirler ortaya atardım. bu taraftar zamanında fulya'ya da yürüdü, kulüp binasınada. sadece yeter artık dendiği için gitmedi seba. demirören'in savaş alanı bedeninin olduğu her yerdir. taraftarın ise staddır-semttir.maç akşama bakalım neler olur-olmaz.

marmara