29 Eylül 2011 Perşembe

Bizim Semt, Bizim Çocuklar, Bizim Seba



Her geçen gün Beşiktaş kulübü taraftarına uzaklaşırken, yabancılaşırken, bizden biri olmayı başaran bir şube var: Hentbol takımımız. Burada defalarca dile getirdik. Nasıl bir takım olduklarından söz ettik, yokluğa rağmen son senelerde kulübün en başarılı şubesi olduklarını anlattık.

Semtin göbeğinde, Süleyman Seba Spor Salonu’nda yapıyorlardı maçlarını. Bizim çocuklar, bizim semtte, bizim salonumuzda oynuyordu. Nice zafer tadında galibiyetleri Seba’da elde ettik biz. Avrupa’daki rakiplerimiz 2 bin kişilik dolu salonlarında oynarken, buradaki az ama öz topluluğa hayran olduklarını dile getirdiler.

Beşiktaş, seneleri çifte kupalar ile kapatırken, seneyi namağlup sonlandırırken, Avrupa’da mücadelesini sürdürürken, bir kanal da bizim maçımızı versin diye bekledik durduk. Dün, Ntvspor’un hentbol ligini yayınlayacağı haberi geldi. Sevindik. Bizim çocukları dileyen izleyebilecekti artık. Daha bu haberin üzerinden 24 saat geçmeden, Beşiktaş’ın maçlarını Süleyman Seba Spor Salonu’nda değil de, Esenler’deki Hakkı Başar Spor Salonu’nda oynayacağı haberi geldi. Gerekçesi ise: Süleyman Seba Spor Salonu’nda tek tribün olması ve yayın sırasında kameralar tribünde yer alacağı için “duvarı” yayınlayamayız bahanesi.

Taraftarın ne düşündüğünü sormadan, hentbol takımının ne düşündüğünü sormadan alınan bu karar, karar değildir. Bunun adı sürgündür. Sırf yayın uğruna taraftarından koparamazsınız Beşiktaş’ı. Beşiktaş, gücünü semtinden alır. Ümraniye’ye giden futbol takımı, Akatlar’da oynayan basketbol takımı düşünüldüğünde tablo daha net çıkıyor karşımıza. Ve Beşiktaş taraftarının elinde uzunca bir süredir sadece hentbol takımı vardır.

İşte sırf bu yüzden: Beşiktaş taraftarı, elindeki o “sadece” ye sıkı sıkıya sahip çıkmalıdır. Yukarıdaki fotoğraf da maç sonu çekilen bir karede ibaret değildir. Bizim çocukların, bizim salonumuzda, bizim semtimizde bizlerle kaynaşmasıdır.

2 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Başkanın en Fenerbahçeli'den daha Fenerbahçeli gibi oynadığı bir dönemde, daha fazla para geleceğini bilse hentbolcuları ringe bile çıkarır.

Beşiktaş Tarihi'nin en Beşiktaşsız dönemindeyiz. Aslında Kurtuluş Savaşı'na ihtiyacımız var. Sevr'e mürekkep damlatma potansiyeli olan bir padişahla, yeni stadımızı "kayma tehlikesi olmayan" yeni yerimizde açarız.

Adsız dedi ki...

dinamo kiev maçında atkı şov yapıcaz