8 Ekim 2012 Pazartesi

Zihniyet

Samet Aybaba, dünkü maç sonrasında Burak ve Tanju'nun kadroya alınmaması ile ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi: 

"Biz bu oyunculara kaldıysak vay halimize. Beşiktaş'ın uzun süre içinde olmalarına rağmen fazla şans bulamamışlar."

Bunu diyen kişi, Beşiktaş'tan kovulurcasına gönderilen Batuhan Karadeniz'i kurtarıcı olarak kulübe geri getirdi. Bunu diyen kişi, Emre Özkan İBB'ye gitmediği için onu kadro dışı bırakıp, dün akşam ki maçta o bölgede sıkıntı üstüne sıkıntı yaşadı. Takım hocasının oyuncu tercihlerine saygı duyarız da, oyuncularına saygı duymayan, onları çirkin üslup ve tavırla dillendiren kişiye de eleştiri hakkımız bakidir.

Bu yüzdendir ki, çokça zamandır Beşiktaş'ta sıkıntı zihniyet. Mağlubiyetlerin, kötü oyunun üstesinden gelinir de zihinlerin temizlenmesi zor zanaat.

Başka bir örnek için de: Beş Çayında Veysel'den Ahmet Nur Çebi'ye

6 yorum:

serkan dedi ki...

tamamen katılıyorum özellikle Emre Özkan konusu büyük skandaldır! şu an gençlerden oynamaya en hazır olan adam, ikinci ligde ciddi tecrübe edinmiş ve bizim en sıkıntılı bölgemizde devşirme olmadan direkt oynayabilecek tek kişi ama skandal kararla kadro dışı bırakıldı.

Fly like an eagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Kesinlikle katılmıyorum. Hiç katılmıyorum. Az bile söylemiş.

Ne zaman ki az bilmeye başlarız, ne zaman ki taraftar oluruz zihniyet belki o zaman düzelir.

Beşiktaş Tanju'yu konuşuyorsa vay haline demiş BJK Teknik direktörü. Burası Beşiktaş. Burada Arma büyüktür. Kötü günümüz olur iyi günümüz olur..

Kötü günlerdeyiz. Takımın da Hoca'nın da arkasındayız demek tek çare'dir...

felix mourinho dedi ki...

birisi de demiyor ki; "aga beşiktaş sana kaldı da, tanju ile burak'a mı kalmayacak"

Şairler Parkı dedi ki...

@Server
Beşiktaş, Tanju'yu konuşuyorsa vay haline demedi. Bu oyunculara kaldıysak vay halimize dedi. İki cümle arasında oldukça büyük fark var. İkinci cümlede saygısızlık var.

Mesele Tanju, Burak değil. Bu sadece bir örnek. Aybaba'nın saygısızlığı rahatsız eden. Kulübündeki oyuncuya saygı duymayan adam, kısa sürede saygısını ve samimiyetini yitirir. Aynı Emre Özkan ve Quaresma örneklerinde olduğu gibi.

Tutarlılık iyidir. Kafamızdan senaryo üretmiyoruz. Olan, biten üzerine yorum yapıyoruz, yargılamıyoruz.

Sen, Batuhan'a sarılıyorsan, o kolları Burak da, Tanju da, Emre de fazlaca hakediyordur. Gerisi laf-o güzaf.

Ege

Unknown dedi ki...

@Ege,
Başlık zihniyet ise ve bunu tartışıyor ve Beşiktaş Teknik Direktörü'nün sözü üzerinden durum eleştirisi yapıyorsak amenna.

Ama Batuhan oynuyorsa onlar da oynar demek bir zihniyet eleştirisi değil bence.

3-0 bir maçtan ve üzüntüden sonra söylenmiş bir söz. Katılsak da kişiler basın önünde böyle rencide edilmemeli denilebilir. Ama Beşiktaş'ın sorunu bu değil bence. Zihniyet başlığı bu gibi bir durumda atılmamalı.

Zihniyet, duruş, üslup söz konusu ise sence de bunda en kötü notu taraftar almıyor mu son dönemde?

Samet Hoca'nın üslubu yanlış olabilir, yanlış takım da çıkarabilir. Bu işi bloger ve twitercılardan az biliyor da olabilir. Bizim işimiz destek olmak, hele içimizden biri ise arkasında durmak. Kötü günler başka türlü aşılamaz. hep söylediğim, hep yazdığım bu.

Belli bir aşamadan sonra havanda su dövnekten ileri gitmiyor bu tartışmalar aslında. Bir gün bir maç öncesi içmek ve değerlendirmek dileğiyle..