2 Haziran 2013 Pazar

Sporcuların Diliyle #DirenGeziParki




Deron Williams, Wesley Sneijder, Manuel Fernandes, Didier Drogba, Oğuzhan Özyakup, Ersan Adem Gülüm, Kartal Özmızrak, Andre Moritz, Tomas Ujfalusi, Mehmet Okur, Bostjan Nahcbar, Hidayet Türkoğlu, Felipe Melo, Yekta Kurtuluş, İzzet Türkyılmaz, Erol Can Çinko, Manuchar Markoishvili, Sasha Vucacic, Vladimir Stimac, Jamon Gordon, Erman Özgür, Kaspars Kambala, Sercan Yıldırım, Sinan Güler, Hasan Türk, Mertcan Demirer, Mehmet Yağmur, Kaan Dalay, Olcan Adın, Nihat Kahveci, Dany Nounkeu, Engin Atsür, Recep Niyaz.

Ülkede son birkaç gündür yaşanan ve görmezden gelinmeyecek kadar büyük bir direnişin başlamasına sebep olan Gezi Parkı mücadelesine hangi sporcular duyarsız kalmamış diye merak ettik. Twitter aracılığıyla sorduk. Sağ olsun birçok arkadaşımız denk geldikleri isimleri paylaştılar. Sosyal medya aracılığıyla 33 sporcu kendilerince desteklerini dile getirmişler. Kimisi yazmış, kimisi uzaklarda olduğu için içerlemiş, kimisi sokağa inmiş. 33 sporcunun bazısı bu topraklarda doğdu, bazısı bu topraklarda mesleğini sürdürüyor. Bir şekilde ucundan, kıyısından dokundular. Gözlerini, kulaklarını, ağızlarını kapatmadıkları için her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Yaşadığı, doğduğu topraklara uzak olan, korkuyu kendine felsefe edenlere de selam olsun. Onların yerine de varız!

Not: Listenin tamamı bundan ibarettir demiyoruz. Bizim gördüklerimiz, bulduklarımız bu isimler. Başka sporcular da varsa, paylaşabilirsiniz.

4 yorum:

smyrniankiwi dedi ki...

bir de orhan gülle, erkan kaş gibi dangalaklar var.

Gökhan dedi ki...

serhat çetin de var abi.

silences dedi ki...

http://tr.eurosport.com/basketbol/ben-olaylari-neden-reuters-ten-takip-ediyorum-taksim-gezi-parki-orhun-ene-erman-kunter-siddet_sto3783247/story.shtml


bizim Erman hoca da var.

The Eagle Abroad dedi ki...

Mehmet Okur, burada Turk gecmisiyle ovunen Doktor Mehmet Oz'e de guzel ayar verdi. Niye sesin cikmiyor, yoksa diyettemisin diye guzel bir cevap yapistirdi.. Helal olsun...