27 Şubat 2015 Cuma

O Çocuklar Mutlu



2007'de deplasmandaki Liverpool yenilgisi çok can yakmıştı. Ertesi gün işe giderken, okula giden Beşiktaşlı çocukları düşünmüştüm. En çok onlar zorlanmıştı. Zaten sınıflarında sayıları azdı. Birde rezil esprilere, alaylara maruz kalacaklardı. Kaldılar da. Beşiktaş'ın B'sini büyük yazmaya özen gösteren insanlar, kulüplerinin isminin şekilden şekile sokuluşunu izlediler.

Bu sene Liverpool eşleşmesinin hemen öncesinde en çok "o çocuklar" istedi Liverpool'un gelmesini. En çok da onlar inanmıştı. Her birinin 8 sene önce yaşanan gecenin ertesine dair hüzünlü, berbat anıları vardı. "Okula geldiğim andan itibaren herkes benimle dalga geçti, sınıfta alay konusu oldum, tahtaya kocaman skoru yazmışlardı, öğretmenlerim bile gülüyordu..." Tonla benzer hikaye. O çocukların hiçbiri bunu haketmemişti. Haketmedikleri gibi yaşadıkları bu travma onları Beşiktaş'a daha da bağlamıştı.

İşte Beşiktaş dün gece o çocukları çok mutlu etti. Bugün okula giden yavru kartallar, abi ve ablalarının yaşadıklarını yaşamadı. Benim yeğenlerim sabah olsa da okula gitsek diye sevinçle beklediler.

Beşiktaş, dün bambaşka bir eşiği de atladı. Şunu atsaydık böyle olmazdı, şu girseydi her şey başka olurdu temalı iç çekişlerine bir yenisini eklemedi. İşini doğru ve hakkıyla yaparak, Liverpool'u tarihinin en büyük zaferlerinden birini kazandığı yerde taş gibi oyunuyla saf dışı bıraktı. Genç ve başarıya aç olan bir kadro için bu galibiyetin anlamı çok çok daha kıymetli. O yüzden Önder Özen'in dediği gibi "adam gibi oynayıp, çocuk gibi sevindiler." O sevincin şekli önümüzdeki günlerin habercisi bizler için. Böyle sevinen adamlar, daha fazla böyle sevinmek için varını, yoğunu ortaya koyacaktır.

Hayatımda böyle taraftar görmedim diyen Tolgay Arslan merak etmesin. Bundan defalarca daha yaşayacak. Liverpoollu oyuncular, taraftarımızı videoya çekti diyen Veli Kavlak, daha çok rakip video çekecek. Beşiktaş için ölürüm diyen Opare, sen formayı hakkıyla terlet bize yeter. Penaltı atışları öncesi 7 oyuncum ben atmak istiyorum dedi, kimseyi o noktaya yollamak için zorlamadım diyen Bilic, sen demiştin zaten umudumuzu bizden kimse söküp alamaz diye. Alamadılar ve alamayacaklar!

"Dışarı attııaa, dışarı attııaaa! Goodbye Liverpool, goodbye... Beşiktaş, Liverpool'u eliyor. Kara Kartal tarih yazıyor. Beşiktaş, Liverpool'u eliyor. Goodbye, goodbye, goodbye... Olimpiyat Stadı'nda tarih böyle yazılır."

4 yorum:

talipyeşiltepe dedi ki...

Çok güzel bir tespit yazısı olmuş,ben lıverpool maçındaydım ve dediklerini bir bir yaşadım.biraderle maça gittim kuzey tribününe ve tesadüfen hala oğlu ve onun oğlu ile karşılaştık.

ve senin yazdığın herşeyi birebir yaşadım.maç sonrasında arabada giderken,o genç çocuk okuldakiler dedi başka bir şey demedi inan bana okurken o anları tekrar yaşadım ve gerçekten çok duygulandım.

hepsinden önemlisi o maç sonu anında kameramla çekim yapmaya çalıştığımda o genç çocuğun gözyaşlarını istemeden de olsa kaydettim.

şimdi bu yazıyı okuduktan sonra tekrar tekrar izledim ve gerçekten o gencin duygu patlamasını şimdi daha iyi anladım .teşekkürler.

ayrıca o videoyu görmeni isterim.yazıya müthiş kapak olur.

talipyeşiltepe dedi ki...

valla kardeş beceremedim videoyu koyamadım buraya,o kadar beceremedim.

Şairler Parkı dedi ki...

@talipyeşiltepe
Sağlık olsun, videoyu izlemiş kadar oldum. Genç kardeşimizin yanaklarından öpün. Çok hakettik bu mutluluğu.

Ege

talipyeşiltepe dedi ki...

teşekkürler ,dostum görüşürüz..
nice zafer yazılarına....