5 Eylül 2009 Cumartesi

Tabata ve Onur Bayramoğlu


Beşiktaşımızın bugün Ümit milli takım ile maçı vardı.Seyirciye açık olunca biz de stadda yerimizi aldık. Maçın Tabata için yapıldığı zaten biliniyordu. Gelenlerde zaten Tabata'ya odaklanmıştı. Mustafa Denizli yeni bir tavşan çıkarmıştı şapkadan. bir gariplik vardı sahadaki dizilimde.Kısa zamanda anladık ki golcü yoktu. 4-6-0 taktiği ile oynuyorduk. Her top Tabata'ya atılıyor. Tabata ise sağ ve sol ayağının dışıyla güzel paslar veriyordu. Bir kaç ikli mücadelede fizik yeterziliğinden yerde kaldı yine aynı şekilde başarısız birkaç çalım denemesi oldu. Genel olarak taraftarı tatmin etti. Üstelik çok güzel bir gol atarak.Toraman da sakatlığından sonra ilk kez sahadaydı. Ferrari - Toraman ikilisi şu an için pek iç açıcı gözükmüyor. Ferrari - Sivok birlikteliği daha uzun bir süre devam eder gibi, etmeli de.

2. yarının başlarında Tabata oyundan çıkınca taraftarın hevesi biraz kaçtı. Toraman yerini Erhan Güven'e bıraktı.Tabata sanırım Onur'a.Sağ bek ve sağ açık ise Oğuz Ceylan ve Ömer kazancıdan oluşuyordu. İleride artık genç ( ! ) bir golcü mevcuttu. Can Erdem. Uğur inceman topu yine ayağına doladıkça taraftarın tepkisini çekiyordu. Uğur artık ne yazık ki taraftar tarafından mimlenmiş bir futbolcu. Bu takımın bütün oyuncuları süper teknik olsalar bile taraftar kendini deşarj edecek bir futbolcu bulur.

Değişiklikler sonrası takım biraz bocaladı. O arada Ümit milliler golleri attı. Biz tek tek genç oyuncuları kestirmeye çalışıyorduk . 8 numarayı fark ettim birden. Onur Bayramoğlu. Özellikleri Kaka'ya benzetiliyordu ama ilk defa canlı izleme imkanımız vardı. 2 ayağını kullanabilen, iyi yer tutabilen, sürekli topa yakın oynayan, iyi uzun paslar atan bir cengaveri izlemek beni oldukça keyiflendirdi. Maçta sadece Onur'a adapte olmaya başladım. Bir uzun pası sonrası 14 numara ( ömer kazancı ) topu çok iyi durdurarak güzel bir gole imza attı. Golün atılmasına değil Onur'un asistine sevindim. Bir kaç dakika sonra ise köşe vuruşunda oluşan karambolde sol ayağıyla çok güzel bir gol atarak , günü 1 asist 1 gol ile sonlandırdı. Gol sonrası yine baya sevindim açıkçası.

10 numara sorunundan bunaldık artık.. Neredeyse kadrosunda her sene en az 2 tane 10 numara özellikli oyuncu olmasına rağmen o bölgede istikrarı yakalayamamış bir takımız. Akla ilk gelen 10 numara olan Sergenin bile istikrarlı bir futbol hayatı olmadığını biliyoruz. Muhammed Demirci hep hafızalarda , Yetiş Ya Muhammed muhabbetleri sürekli dönüyor. Onur'u izleyince keyiflenmemin sebebi  10 numara sorunundan 2 sene içinde kesin olarak kurtulacağımıza inandığımdandır. Yetiş Ya Onur.

2 yorum:

Sercan dedi ki...

@Marmara
Onur hakkındaki söylediklerin güzel, Ben de özellikle onu izledim. Hevesli sürekli top alıp, paslaşmak isteyen bir yapısı var ve bunun yanında kafayı kaldırıp kimin ne yaptığını görüyor ki, orta sahadan attığı topun yeri ve hızı gayet güzeldi zaten golle sonuçlandı.Boyu posu yerinde olmasına rağmen ikili mücadeleye girmekten çekiniyor gibiydi, klasik olacak ama; azıcık güçlenme ve tecrübe ile Uğur İnceman'dan:) kurtarır.

Facchetti dedi ki...

Merak etme Gökhan abi,biz bir yeteneği daha harcarız ya da o kendini harcar.