30 Ekim 2009 Cuma

Zeki Demirkubuz Röportajı

“Tek inancım Beşiktaş” diye düşündüğünüz doğru mu?

İnançsızlık ahlaki olarak kendimi koyduğum yer. İnsan başta kendisi olmak üzere, önüne konan her şeyi sorgulama gücüne sahip olmalı. Böyle bir nokta insanı inançsızlığa götürüyor. Her şeye karşı. Ben böyle biriyken, böyle düşünürken kendimle çok çelişiyorum. Beşiktaş’a böyle bir bağım var. Bunun bir nedeni de yok. Zaten Beşiktaş’ı nedenleri ortaya çıkararak anlayamayız. Her şeyi sorguluyorum, bir tek onu sorgulamıyorum.


Yenildiği zaman da sorgulamıyor musunuz?


Tabii, tabii. Özellikle o zamanlar. Bütün maçları izliyorum. Her yıl deplasmanların yarısına giderim. Çarşı Grubu’ndan açıkçası dışarıdan göründüğü kadar etkilenmiyorum. Benim için Beşiktaş için kafa ve gırtlak patlatan, fedakârlık yapan insanlar. Yaratıcılıkları ortada ama ben daha çok yalnız ve kendilerini başka türlü ifade eden Beşiktaşlıları seviyorum. Grupları boş verin, tek tek inanılmaz insanlar var. Çarşı da bu zamanlarda daha içe dönük olmalı bence.

---- ----- ---- ---- ---- ---- --- ----

Geçen gün Taraf gazetesinde okumuş, bir ara bloga atarım diye düşünmüştüm.
Akıl sağlığını hala yitirmemiş ''Deli'' adamların başında gelir Demirkubuz.
Büyük laflar etme derdinde olupta başladığı cümleyi bitiremeyen yönetmenler gibi olmadığından, bir insan gibi konuşmaya yeltendiğinden söyledikleri hep bir anlam ifade ediyor.

Röportajın tamamı : Taraf Gazetesi

4 yorum:

stalker dedi ki...

"Geçen gün Taraf gazetesinde okumuş, bir ara bloga atarım diye düşünmüştüm."

şerefsizim benim de aklıma gelmişti :) unuttum tabii sonra..

sinema üzerine söyledikleri de çok değerli ayrıca. neredeyse manifesto tadında..

ferdinand dedi ki...

Zeki başkan düşünüp de dile getiremediğimiz şeyleri çok güzel anlatıyor, şahane anektodlarla kısa ama öz çok şeyler söylüyor.
Tıpkı Asi Ruh'ta kardeşinin sabahın köründe tavana baktığını görüp telaşlanması üzerine, şimdi Feyyaz ne yapıyordur diyen kardeşinin nasıl bir ruh halinde olduğunu anlamadığını anlattığı ve zamanla kendisinin de daha beter hale geldiğini itiraf etmesi gibi...

Şairler Parkı dedi ki...

Alakasız mesaj için kusura bakmayın. Ferdinand, TD'de özel mesajlarına bakmıyor musun, bir bakıver ya:)

Ege

ferdinand dedi ki...

@Ege sağolasın, login olmuyorum genelde de:)
okudum, cevap bilene yazdım.
saygılar-sevgiler...