18 Şubat 2011 Cuma

Teslimiyet


Lig arasında gelen transferler ile daha iyi top oynayacağımızı sanıyorduk. Bugüne kadar öyle olmadı, doğrudur. Ligin ikinci yarısında oynadığımız maçların büyük kısmında, Schuster, kadro seçimi ile bizleri şaşırtmış ve üzmüştür. Bu da doğru. Günden güne tempolu futbol oynadığımız dakikaların süresi de azaldı, kabul. Son maçta Ernst-Erhan Güven değişikliği yapıldı, ki bu benim futbol bilgimin çok ötesinde bir yerde. Bunu anladığımı söyler ve açıklamaya çalışırsam şebeklikten başka bir şey yapmamış olurum. Bunların hepsi tek tek değerlendirilebilir, sorumluların sorumsuzluklarından söz edilebilir. Ve muhtemelen söylenen mantıklı tüm saptamalara katılırım.

Dün akşam ki tribüne şahit olduktan sonra yukarıda saydıklarımın hiçbiri umrumda değil. Zerre ilgilenmiyorum. Sahada yenilen takımdan daha acınası durumda olan ne yazık ki tribündür. Rüzgar nasıl eserse, nasıl işine gelirse öyle tavır sergileyen tribünün benim bildiklerim ile alakası yok.

Yapılan yıldız transferleri ile taraftar profilinin seyirciye kayacağı çok defa dile getirilmişti. Ancak zaten taraftar olanın seyirci kıvamına geleceğini hiç düşünmemiştik. Bununla başetmesi zordur. Teslimiyet kaçınılmazdır. Taraftar, tavrını bir kenara bırakıp, onu oraya getiren sebepleri unutursa, haddini aşan seyirciye eşlik ederse dün akşam ki manzaranın nicesi bizi bekler.

Ne farkeder Kartal, sen, her gün yenilsen Beşiktaş tribünlerinin beslendiği kimyadır. 1-3 mağlup duruma düştükten sonra İbrahim Üzülmez'i anmak ise çakalların yemidir.

4 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

99'da Seba giderken, 2004 satılırken, Rize maçında ölüm olurken, Denizli maçında dayak yerken çoktan endüstriyel dibine kadar girdi zaten. Galatasaray'ın lobisi, Fenerbahçe'nin parası, Beşiktaş'ın tribünü vardır. Beşiktaş'ın tribünü ölürse Beşiktaş, Beşiktaş olmaz. Bizlere sağ taraftaki Baba Hakkı'nın Süleyman Seba'yı alnından öptüğü resim kalır.


"1-3 mağlup duruma düştükten sonra İbrahim Üzülmez'i anmak ise çakalların yemidir."

Durum budur...

Şairler Parkı dedi ki...

Geçirdiğimiz ve bir türlü hızını kesemediğimiz evrim şöyle bir şey:

http://tinyurl.com/6hpextt

Ege

ramram dedi ki...

Eline ağzına sağlık. Ne Schuster, ne yönetim ne mağlubiyet.. Bu maç taraftar çok dokundu bana.

Adsız dedi ki...

taraftar olanın seyirci kıvamına gelmesi bana pek mümkün gelmiyor. sadece silkinmek gerek. en azından umarım öyledir.