26 Haziran 2011 Pazar

Derdin Ne Mersin İdman Yurdu?

Taraftar için sıkıntı olan Nobre transferi neyse ki bir şekilde sonlandı. Her iki taraf da durumdan memnun gözüküyor. Nette dolaşırken farkettim. Mersin İdman Yurdu'nun taraftar sitesi, hem site girişindeki fotoğrafta, hem de Nobre'nin transferi ile ilgili haberdeki fotoğrafta Beşiktaş armasını silmeyi uygun görmüşler. (http://www.mersinidmanyurdu.com/miy/index.php/component/content/article/3-sicak-haber/304-nobre-mersinde.html) Üstteki fotoğraf onların eseri. Alttaki kare de fotoğrafın orijinali. 2008 senesinde oynanan Gençlerbirliği Oftaş mücadelesinden.



Internet ortamında MİY'in birinci ağızları kendileri. Türkiye'de de taraftar oluşumu siteler içerisinde 9. sırada olduklarını iddia ediyorlar. Bu detaylar sadece konumları adına ufak bilgiler. Yani MİY adına nette söz sahibi olan bu insanlar, Beşiktaş'tan transfer ettikleri bir oyuncunun haberini yaparken, mevcut fotoğraftan Beşiktaş armasını silmekte bir sakınca görmüyorlar. Beşiktaş armasının sizleri bu denli rahatsız etmesinin sebebi nedir? Kimi zaman kulüplerin resmi siteleri benzer cingözlükler yaparlar, taraftarlar da eleştirir. Yakışıksızdır çünkü. Taraftar olduklarını iddia edenlerin, bu ucuz numaralara başvurmasını nasıl değerlendirelim? Nasıl bir kılıfa sokalım?

Sadece küçük bir hatırlatma: 108 yıllık Beşiktaş'ın armasını en fazla çağın teknolojisi ile bilgisayar ortamında yok edebilirsiniz.

2 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Bakis acini cok iyi anliyorum. Ve naif bir sekilde mersinlilerin kotu bir niyetlerinin olmadigini dusunuyorum. Hani belkide izinsiz logo ve sponsoe kullanmakla kanuni bir sorunla karsilasmamak icin yapmis olabilirler...

Şairler Parkı dedi ki...

Yapılan eylemden tüm Mersinliler'i sorumlu tutmuyorum tabiki de. Konunun muhattapları site yöneticileridir. Sitenin sahibi olan kişi de Tribün Dergi'de şöyle demiş: " Ben o sitenin sahibiyim sitemizin editörü tasarım yaparken gögüsde ki reklamı da kaldırmış ; bu kadar problem edecek birşey yok." Yani onlara göre dert edilecek bir sorun değil.

Kanuni bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Konuya hakim olmamakla beraber sitede logo ve sponsor kullanmanın bir yaptırımı olmasa gerek. Bu da bir başka örnek aynı siteden. http://www.mersinidmanyurdu.com/miy/index.php/component/content/article/3-sicak-haber/303-andre-moritz-mersinde.html

Sonuçta ortada orayı idare eden kişilerin ciddiyetsizliği ve saygısızlığı var.

Ege