15 Haziran 2011 Çarşamba

Taraftar Nerede?

Bugün, Forza Beşiktaş sitesinin girişinde Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı kazanamayışına gönderme var. Gerekçesi bugünün tarihi. F.Bahçe, kupayı en son kazandığında tarihler 15 Haziran’ı gösteriyormuş. Anlayana demişler. Ben, anlayamayan taraftayım.

Koskoca Beşiktaş’ın internet ortamındaki en büyük sitesi (taraftar odaklı), – aynı zamanda çArşı’nın resmi internet sayfası- bugünün gündemine bunu ayırıyor. Anlamlandırmaya çalışıyorum, başaramıyorum. Ezeli rakibe, tarihinde bir gönderme, nükte açıklamasını samimi bulmadığım gibi yersiz ve basit buluyorum.

Elimizde koca bir Beşiktaş tarihi var. Ve bu tarihin sayfalarından kaç tanesini sene içinde anıyoruz, kaçını anımsıyoruz? Bunu düşününce daha garip bir hal alıyor olay. Enerjiyi kendimize değil, rakibin başarısızlığı üzerinde yoğunlaştırmak ne kadar doğru? Onlar da benzer tavır sergiliyor ama demenin bize kattığı ne? Ki bu kısasa kısas fikrini doğuruyor. O da yeterince tehlikeli ve başarısız bir yöntemdir. Çünkü gitgide eleştirdiğiniz şeye, kişiye benzersiniz. Bir gün aynaya baktığınızda karşınızda kendinizi görememek üzücü olur.

Yıldırım Demirören başkanlığı ile beraber taraftar modelinin hızla değiştiği, zihinlerin bulanıklaştığından herkes söz ediyor. Herkes söz ediyor da, neden kimse bunun ortadan kalkması için bir çaba harcamıyor? Yıldırım Demirören, Fenerbahçe’nin 100. yılında sezon öncesi yaptığı bir konuşmada “ F.Bahçe’nin bu yıl şampiyon olmamasını sağlayacağız.” diyordu. O sene 104 yıllık bir camia olan Beşiktaş’ın hedefi buydu, başkanı öyle söylüyordu. Bunun taraftar modeli de “Fenerbahçe başarılı olmasın, şampiyon olmasın da biz ne olursak olalım” modunda.

İşin bir de “şiar” kısmı var. Sevinmek için sevmedik psikolojisi ile hareket edip, her durumda başarı üzerinden sevmiyoruz diyenlerin, rakibin kupa alamayışı ile teselli olması, bunu dillere pelesenk hale getirmesi garip. Evet, Fenerbahçe’nin kupayı alamayışı ve Fenerbahçe’nin bizim yüzyılı aşkın rakibimiz olması sebebiyle kendi tadında bir esprisi vardır. Ama o kadardır. O da Türkiye Kupası maçlarının sürdüğü vakittir. Yok sizin için kıymetli ise, o zaman stadınıza gelenlerin elleri ile 8 işareti yapmalarından, rakip tribünlerden Liverpool atkıları açılmasından gocunmayacaksınız.

Fener’in kupasini arayanlarin, bundan birkaç hafta önce Fenerbahçe’nin ligde 18. şampiyonluk kupasını kazandığını, bizler amatör şubelerimizin kapatılması fikri ile karşı karşıya iken onların bu branşlarda kupa üstüne kupa kazandığını anımsaması iyi olur. Yok bunlar da fayda etmiyorsa, Beşiktaş gündeminde konuşulacak çok şey var:

Genç yeteneğimiz dediğimiz Muhammed’in haklarının bir kısmının devredilmesi,
Amatör şubelerin durumu,
Hentbol takım kaptanımızın ayrılışı,
Bu sene sadece 4.5 maaş alan hentbol takımı,
Parası ödenmediği gerekçesiyle takımdan ayrılan basketbolcu Serkan Erdoğan,
Kontratlarını feshetmedikleri için günde 3 idman cezasına çarptırılan basketbolcular .

Eğer arayüz sıkıntısı çekiyorsanız, bunlardan epey bir malzeme çıkar.

Biz şöyle öğrenmiştik:

Şampiyonluk ne demek? Bizim sevgimizin yanında hiçbir şey demek.

Meğer şimdilerde şöyle imiş:

Fenerbahçe olmasın da kim olursa olsun şampiyon


Bütün renkler hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler.

7 yorum:

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

Anlayana...

Dejan dedi ki...

Çok çok güzel ve doğru bir bakış açısı. Elinize sağlık.

emintolga dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
emintolga dedi ki...

"Genç yeteneğimiz dediğimiz Muhammed’in haklarının bir kısmının devredilmesi" tamamen renkli basının uydurmasıdır. Zaten öyle birşey olmadığı söylenerek kulüp tarafından da yalanlandı bugün.

Şairler Parkı dedi ki...

@emintolga

Kulübün yalanlamasından önce yazılıp, yayımlandı bu yazı. Dünden beri çıkan haberlere ve bugün yazı yayınlanana dek yalanlanmamasına istinaden yazıda kullanıldı.

Ege

Bildiri dedi ki...

Fener’in kupasiz gecen 29.yili bizler icin bir kutlama sebebi olabiliyorsa demekki federasyon secimleri icin camiamizin bir belirleyiciligi olmamasina kafayi takmamak lazim. 29 yildir bir kulup TK alamiyorsa surekli olarak federasyonlarin fener’i kayirdigi soyleminden siyrilmak gerekiyor. Yok, kim takar kupayi, lig daha onemli, orada kayriliyorlar diyeceksek bu kez de bizim mal bulmus magribi gibi olur olmaz yer ve zamanda TK ile gerdege girmemiz manasiz. TK maclari mi var? Hayir. TK kuralari mi cekildi? Hayir. Ya ne olmus? Efendim, fener’in kupasiz gecen yildonumune latifte bulunmusuz. 36 yildir basketbolda sampiyonluk yuzu gormemis olmamizi takvimler ebced hesabi ile gosteriyor olmali ki bunun pek hatra dustugu gorulmuyor.

admin dedi ki...

Taraftar Tv APK mı arıyorsunuz? Tıklayın: taraftar tv apk