16 Kasım 2011 Çarşamba

Bizimkiler / Maç Hastası





Videolardan, henüz yüz yüze gelmediğim; ancak Beşiktaşlılığını çok takdir ettiğim Hüseyin (only_eagle) sayesinde haberdar oldum.

Çocukluğumuzun meşhur dizisi "Bizimkiler"in "Maç Hastası" bölümünden parçalar. Beşiktaşlı dayı rolünde de, aramızdan erken ayrılan gerçek, güzel Beşiktaşlılar'dan Yaman Okay var.

Şeref Bey'de bir gündüz maçı. 26 Şubat 1989, rakip Malatyaspor. Feyyaz, Ali, Ferdinand ve Şenol'un golleri ile 4-0 galip geliyoruz.

Video hüzünlendiriyor. Eski taraftar, eski atkılar (el örgüsü), stat önünde satılan bantlar, yapıştırmalar, eski İnönü Stadyumu reklama bulaşmamış, eski pankartlar (Edirneliyim ama Beşiktaşlıyım, aklımı seveyim. Dünyada her şeyi sevebilirdim, sevmeye senden başlamasaydım), eski amigolar, eski üçlü, eski Kapalı, eski Yeni Açık, sahada zaten Kara Kartal. Özetle eski Beşiktaş. Deli gibi özlenen Beşiktaş.

Not: Hangi maç olduğu ile ilgili uyarı için Hüseyin'e teşekkürler.

5 yorum:

stalker dedi ki...

iyi hatırlıyorum bu bölümü. ayranın kafada patladığı sahneyi hele :)

dayı dediğin de aha yaman okay gibidir.

Şairler Parkı dedi ki...

@stalker
Unutmuşum ben dayı. Görünce anımsadım. Ne zamandır Yaman Okay'ı da hatırlamamıştım. Mahcubiyet hissettim. Her şeyiyle çok güzel video.

Biz de önümüze gelen herkese dayı demiyoruz zaten:)

Ege

Tunç Bozacılar dedi ki...

şu an bilgisayarımın işlevsizliğinden dolayı seyredemiyorum videoyu fakat, anladım hangi bölüm ve hangi maç olduğunu. unutamamıştım ki hiç. hafızamın en ön taraflarında bir yerdedir bu dizinin bu bölümü. ayranın kafada patlama sahnesi ve Malatyalıların da bizimle aynı yerde-tribünde oturmasını hiç unutamam. beşiktaş 4-0 yener aradan iki hafta geçer ve bu bölüm yayınlandı diye anımsıyorum. hatta seyrederken diziyi ben bu maçın skorunu biliyorum demiştim ebeveynlerime.

kasvetli pazar öğlenlerinin radyolu günleri... ben senin istanbul inönü stadına bağlanma ihtimalini sevdim, merkez... ne günlerdi be hey gidi heeeeeey....

Bay Kerahet dedi ki...

ilk video, 8.12.

gerçek üçlü. süper be.

Ömer dedi ki...

Vay be Bursalıların koşuştuğu merdiveni de gördük :)