28 Nisan 2012 Cumartesi

Bir Umudum Sensin Anlıyor musun?


"1970’lerin sonlarında Mehmet Üstünkaya ve Serpil Hamdi Tüzün önderliğinde gerçekleştirilen devrimi 2010’lar koşullarında yenilemek gerek. Yakın zamanda maddi krizden başarıyla çıkmış dünya kulüpleri de bize örnek oluyor. Bu yol, kendi gücüne dayanarak Beşiktaş armasının ve formasının değerini yükseltmektir. Bu yol, dengeli, uyumlu, maddi sorunları olmayan, sahada terini son damlasına kadar akıtan, rakibe saygılı bir “Beşiktaş Takımı”na yeniden kavuşmaktır."

"Kimseye acı ve gözyaşı vaat edemeyiz. Biz taraftarlarımıza ancak sevinç gözyaşı vaat edebiliriz"

"Şampiyonluk bizim dışımızda 17 takıma da bağlı bir süreç. Ama centilmenlik liginde şampiyon olmak bütünüyle bizim elimizde. "

"Eskisi gibi Beşiktaşlı olmayanların ikinci takımı olmak zorundayız. Futbolla ilgilenmeyenlerin de sevgiyle baktığı bir “örnek takım” olmak zorundayız."

Futbol komitesi yeni üyesi olarak göreve başlayan İbrahim Altınsay'ın bugün söylediklerinden kimi satırlar sadece. Beşiktaş taraftarları olarak, bize ait bir dile öyle hasret kalmışız ki, çölde vaha etkisi yapıyor bu ve benzeri sözler.

Senelerdir Demirören, Kolot, Düren ve türevlerinin çirkin üslupları, bize yakışmayan hal ve tavırları öyle yormuş ve bıktırmış ki bizi; içinde abartı olmayan, boş vaat olmayan, yalın olan şeylere ne denli hasret kaldığımızı daha iyi anlıyoruz.

İbrahim Altınsay, uzunca bir süredir, Beşiktaş taraftarının büyük bir kısmının yönetimde yer almasını istediği isim oldu. Hatta başkanlık koltuğunda görmek isteyenlerin de sayısı az değildi. Kendi adıma ben de hep görev almasını istedim. Seçim döneminde görev almayacağını söylemesi ile de çokça eleştirdim. Çünkü artık Beşiktaş'ın beklemeye, zaman kaybetmeye tahammülü yok. Çünkü artık bizler bahane dinlemek değil, somut hamleler istiyoruz. Sürekli yanlışı dile getirmeniz, sizin doğru yaptığınız anlamına gelmez. Doğrunun farkında olmanıza rağmen, sorumluluk alıp, doğruyu gerçekleştirmediğiniz anlamına gelir. Altınsay, görev almasaydı işaret ettiği tüm noktalar, eleştirdiği tüm detaylar kıymetsizleşecek ve bir anlam ifade etmeyecekti. Uzunca bir süredir tüm yanlışların farkındayız zaten. Bize sürekli bunları hatırlatan birine değil, bu yanlışları düzeltecek birine ihtiyacımız vardı. Nihayet gerçekleşmesi bizleri "Beşiktaş umudu" adına daha da güçlendirdi.

İçinde bulunduğumuz süreçte, ateşten gömleği giymekte tereddüt etmeyen herkesi başımızın üstünde taşırız. Yeter ki bizleri kandırmasınlar, yeter ki boş vaatte bulunmasınlar, yeter ki kendi çıkarlarını Beşiktaş menfaatlerinin önüne geçirmesinler. Bizde Beşiktaş inancı bitmez.

Hoş geldin İbrahim Altınsay!
Umutların en büyüğüsün Beşiktaş!

Hiç yorum yok: