12 Mart 2010 Cuma

Doğruyu Söyle...?


10 Mart 2010’da, Beşiktaş ile İBB arasında oynanan müsabakanın 59. dakikasında, kameralar Abdullah Avcı’yı gösterdiğinde, milyonlar Avcı’nın gerçek yüzü ile tanıştı. Bizler zaten 2 senedir biliyorduk. 2 senedir süren bu protestoların sebebi de Abdullah Avcı’nın karakteri ve oyuncuları tarafından bu karakterin sahaya yansıtılması idi.

Türk spor medyası tarafından sürekli beyefendi ve olgun diye nitelendirilen Abdullah Avcı, bir pozisyon sonrası oyuncumuz Rodrigo Tello’ya ağır hakaretlerde bulunmuştur. Bundan hiçbir şekilde hicap duymayan Abdullah Avcı, bugün gündüz Ntv Spor’da Fuat Akdağ-Mehmet Demirkol ikilisinin sunduğu Spor Servisi programına bağlanarak, ettiği küfürleri kabul ederek, kendisini haklı göstermeye çalışmıştır.

Ayrıca bugün Erdem Ulus aracılığı ile söyledikleri “ Deveye boynun eğri demişler, nerem doğru ki demiş” ini yansıtmıştır bizlere. Üstelik evladını savunmasının ortasına koyup, kendisinin gelen topa sırtını dönmesi daha da utanç vericidir. Evladı Beşiktaş altyapısında oynayan biri, “O” armanın ve formanın ne denli kıymetli olduğunu bilmelidir. Bir babanın, Beşiktaş altyapısında oynayan evladına karşı sergilediği örnek ve Beşiktaş formasını giyen oyuncu için yaptığı küfürün savunması kabul edilemez.

Beşiktaş taraftarlarının 2 senedir İnönü Stadyumu’nda kendi aleyhine tezahüratlar söylediğini de dile getiren Abdullah Avcı, Beşiktaş’ın rakiplerinden puan ya da puanlar aldığını ama neden böyle bir tepki gördüğünü anlayamadığını ifade etmiştir.

Görülen o ki anlayamadığı çok şey var Abdullah Avcı’nın. Hiçbir Beşiktaş taraftarı bununla ilgilenmiyor. Bizi ilgilendiren ve rahatsız eden, İBB’li oyuncuların berabere ya da önde oldukları müsabakalarda sergiledikleri tavırlardır. Aut atışını dakikalarca kullanamayan, yalandan sakatlanmış gibi davranıp, kıvranırken birden iyileşen, yerden kalkmak bilmeyen oyunculara ve oyun anlayışına itirazımız. Siz ve oyuncularınız, bu tavrınızı sürdürmeye devam ettiğiniz sürece protesto edileceksiniz. Ancak bizim tepkimiz, hiçbir zaman sizinkisi kadar çirkin ve bayağı olmayacak.

Kulüpler taraftarların ettiği çirkin tezahürat yüzünden para cezası ödemeye mahkum oluyorlar. Kimi kulüpler, kötü tezahüratta bulunan taraftarlarına ceza verebiliyor. Peki saha kenarındakilerin ne ayrıcalığı var? Şanlı Beşiktaş formasını giyen oyuncumuza küfür eden, görüntüleri her yerde mevcut olan ve ettiği küfürü kabul eden Abdullah Avcı’nın nasıl bir ceza alacağını merakla bekliyoruz.

Biz söyleyeceğimizi Çarşamba akşamı Şeref Bey semalarında söylemiştik: “Abdullah Avcı doğruyu söyle…?”


SonBarikat

2 yorum:

stalker dedi ki...

"sairlerparki.blogspot.com adresindeki web sitesi, bilgisayarınıza zarar verebilecek veya izniniz olmadan çalışabilecek kötü amaçlı yazılım barındıran blkeskisehir.com sitesinden öğeler içeriyor. Kötü amaçlı yazılım içeren bir web sitesini yalnızca ziyaret etmek bile bilgisayarınıza virüs bulaşmasına yol açabilir."

bloga tıkladığımda bu uyarıyı yapıyor. neden ola ki?

Şairler Parkı dedi ki...

Sildim linkleri, sebebini anlamadım.

Ege