24 Nisan 2010 Cumartesi

Ben sana Şampiyon olamazsın demedim ki ...

Balıkesirspor'un bir maçına girmeye niyetlendik geçen hafta. Maçın başlamasına bir kaç dakika vardı. Kapıda amigo gibi duran arkadaşa ricamızı ilettik ve bizi biletsiz içeriye aldı. Hangi takımın Balıkesirspor olduğunu bilmiyorduk ama tribünün en ateşli kısmında yerimizi aldık.

Köyden indim Şehre filminde kazdıkları tünelin ucu stada varıp kendi şehrinin takımını gören Kayserililer gibi benim şansımada rakip doğduğum ve büyüdüğüm ilçe Üsküdarın takımı Anadolu Üsküdar 1908. Yanımdaki arkadaş ise düştüğüm durumu örneklediğimde en iyi anlayabileceklerden biri olan ; Kayserili.

Balıkesirspor taraftarına 2 açıdan bakabilirsiniz. 3. ligde mücadele eden bir takımın taraftarı ya da oldukça gelişmiş olan bir şehirde kendi şehrinin takımını tutan taraftarlar. 10Kolikler. Maçın sadece 45 dakikasına izlememe rağmen rahatlıkla söyleyebilirimki daha iyi yerleri hakeden bir taraftara sahipler. Ancak takımları için bunu söylemek mümkün değil. Sol köşeden açtıkları bir ortaya rakip kalecinin anlamsız müdahelesi topu kalede görmesine ve Balıkesirspor'un 1-0 öne geçmesine sebep oldu. Biz ilk yarı sonunda stadı terkettik. 2. yarının son dakikasında Üsküdar durumu eşitlemiş.




Biz nasıl ki Beşiktaş'ın hentbol takımını yalnız bırakmıyor ve maçlarını izlerken büyük bir zevk alıyorsak alt liglerde bulunan futbol takımların taraftarlarıda aynı zevkle takımlarını destekliyorlar. Onlar Türkiye'de ki taraftar grupları arasında ötekinin de ötekisiler. Maçlarının tekrarını ya da özetlerini izleme imkanları pek yok. Gazete sayfalarında nadiren takımların isimlerine rastlarlar. Balkes'in hedefi şimdi 2. lig. Bütün şehir kenetlenmiş adeta. Her yer bayraklarla donatılmış. Maç günleri ve saatleri dükkanını kapatıp maça gidenler oluyor.

Balıkesirspor'u ve taraftarını tanıtıcı bir yazı yazma telaşı değil benimkisi. Burada ki takım sevgisi takdir edilesi.

Balıkesir 2. lige çıkar ya da çıkamaz. Beşiktaş bu sene şampiyon olamayacağı gibi belki önümüzdeki 15 sene bile şampiyon olamaz. Aynı şekilde Beşiktaşın şampiyon olamaması Beşiktaşlılar için Balıkesirspor'un 2. lige çıkamaması ise Balıkesirliler için onur kırıcı bir durum değil.

Geçen hafta yenildik ya. Dünyanın sonu değil. Varsın şampiyonluk kaçsın.
Biz hep böyle yenilelim. Hep böyle kaçsın şampiyonluklar. Ben daha çok seveceğim Beşiktaş'ı.


Senin için söyleyecek pek bir sözüm yok suyun öte tarafından da öteye gidesi ezeli rakibim.
Ben sana Şampiyon olamazsın demedim ki ...

1 yorum:

Gokhanson dedi ki...

bi de bandırmasporu görmeni isterim