2 Aralık 2010 Perşembe

Kaptan Guti ve Bizim Çocuklar


Maçın ilk yarısına dari söyleyecek tek kelimem bile yok. Neredeyse uyumak üzereydim. İkinci yarı, Guti'nin kaptanlık pazubandını takışı ile oyuna ağırlığını koyması bir oldu. Schuster, böyle olacağını bilseydi, maça Guti'yi kaptan çıkarırdı heralde.

Serbest vuruşta Zapo'ya adrese teslim bir top yollayarak, öne geçmemizi sağladı muhteşem insan. Golü Zapo'nun atmasına da ayrı sevindim. Gol atan stoperleri severim. Zago-Ronaldo'dan sonra o istikrarı yakalayamadık. Ayrıca Zapo'nun profesyonelliği takdir edilesi bir durum. Denizli ile şampiyon olduğumuz sezonda da döneme 11'de başlamış ve yedeğe düşmüştü. Tek bir an bile sorun çıkarmadan kulübedeydi. Bursa'ya gittiğinde de işini yaptı. Döndüğünde taraftarın bir kısmının tepkisi vardı, hiç gönül koymadan işine baktı ve bugün yine haftalar sonra kendisine şans verildiğinde çıkıp, görevini yaptı.

Bu akşam Nobre sakatlanmasaydı, Ali bu kadar erken oyuna girmezdi sanırım. Galatasaray maçında kısa bir zaman diliminde sahada kalmasına rağmen olumlu bir görüntü çizmişti. Bugün ise unutamayacağı bir gece yaşadı. O'nun muhteşem Beşiktaş kariyerinin ilk günleri bunlar olur inşallah. Kaçırdığı gol adeta merak etme olacak bugün bir şeyler dedirtti. Yoktan var ettiği pozisyonda Holosko'ya da hayatının en kolay golünü attırmış oldu. Keşke Holosko vurmasaydı da Ali devam etseydi diye geçirdim içimden. Golün peşinden tüm takımın Ali'yi tebrik etmesi, yanaklarına vurmaları harika bir kareydi:)

Hakan Arıkan... Beşiktaş'ın ikinci Fevzi Tuncay'ı olma yolunda ilerliyor ne yazık ki. Bir alttaki yazıda, Cenk'in yediği hatalı gol sonrası söylediklerini konuşmuştuk. Cenk, önüne nasıl özgüven ile bakıyorsa, Hakan da tam tersi mevcut. Hala ilk yaptığı hatanın etkisinde, yani unutamıyor. Ve sahaya çıktığı her an, yeni bir hata yapar mıyım endişesi taşıyor. Bu yüzden de bol hata yapıyor. Bugün yediği golden daha evvel kaç tane yemişti, artık sayısını hatırlamıyorum ben. Dönüş yolunun en mutsuz adamı olacağı kesin.

Ligde arzu ettiklerimiz olmasa da, Beşiktaş Avrupa'da hala yoluna devam ediyor. Deplasmanda uzunca bir süredir yenilmiyoruz, bir maçımız daha olmasına rağmen gruptan çıkm ayı garantiledik. Beşiktaşlı'nın uzak olduğu şeylerdi bunlar. Devre arasında yapılacak doğru hamleler ile daha iyisi olması mümkün.

Cenk, aman çocuğum yetişiver Bursa maçına.

Hiç yorum yok: