7 Nisan 2011 Perşembe

Beleştepe'nin Yüreği


Kupayı alsak da, almasak da geriye dönüp baktığımda kupa serüveninin en güzel tribünü olarak hatırlayacağım bu maçı. Santra ile başlayan, maç sonunda "Beşiktaşım elele" diye sonlanan.


Beleştepe, varolduğundan beri tonla anı barındırır bünyesinde. En güzellerinden bir tanesini de dün akşam cebine koydu. Kapalı'nın akustiği var, tribün önünde mikrofon var, yayıncı kuruluş çArşı'ya kıyak geçiyor bahanelerine de güzel yanıt oldu: Beleştepe'nin yüreği var. Ve sokağın tavanı kadar olan sevgimiz ile Beleştepe akustiği aynı.


Sahada oyun olarak varlık gösteremediğimiz dakikalarda, Simao'nun kişisel becerisi ile gol bulduktan sonra daha rahat bir maç oldu bizler için. Rüştü ve Quaresma'nın da üstün performansı bizim geriye düşmememizi sağladı. Maçın ilk yarısından sonra hepimiz 1-0'a razı olurduk. Skor anlamında şaşkınlık yaşamaktan dolu mutluyum.


Gaziantepspor, iyi bir takım hakkını verelim. Dün akşam, skor bizim adımıza çok tatsız olabilirdi. Murat Ceylan, Olcan, Cenk oldukça kaliteli yerliler. Antep'in kafasında futbol varken iyi de, sistemleri kasap havasına geçiş yaptığı zaman çekilmez oluyorlar. Bunun adı sert oyun falan değil. Bunun adı kazanma hırsı değil. Bu, terbiyesizliktir. Sakatlamaya yönelik kasti hamlelerin yapılmasının başka bir izahı yoktur. Maçta çıkan tek kırmızı kartın da, alkış saçmalığı sonrası gösterilmesi ülke hakemlerinin durumu hakkında güzel bir örnek. Gerçi memleketin hiçbir kurumu işini layıkıyla yapmazken, hakemlerin yapacağını ummak hayalcilik olur.


Benim için gecenin özeti: Beleştepe'deki Kartal yürekliler....

1 yorum:

stalker dedi ki...

koy götüne havasında izledim maçı. şu gudik sezonda kupa falan alınsın da istemiyordum. tolunay ve kudurmuş oyuncuları sağolsunlar, 3. golde içtiğim kahveyi üstüme dökmeme sebep olacak motivasyonu sağladılar.

şu da var ki,takım bu haliyle antep'ten turla döner diyemiyorum.

beleştepe üzerine söylenecekleri söylemişsin zaten. akustik diyene kapak olsun beleştepenin yüreği :)