17 Aralık 2011 Cumartesi

Utanıyoruz



Utanıyoruz böyle bir medya ve onun etkileşimindeki taraftarları görmekten. 15 yaşındaki yarın sorsanız isimlerini bilmeyecekleri çocukların sadece 1 maçlık performansı ile haber yapma telaşlarından.

Şike konusunda medyanın altından girip üstünden çıkan camianın medyanın yaptığı böyle bir haberi 15 yaşındaki çocukların duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak orgazm meselesi haline getirmelerinden.

Utanmaya devam ediyoruz o çocuklara sahip çıkması gereken Beşiktaşlılar beklerken rakibinin fi tarihinde oynadığı bir maçta farklı mağlubiyet almasını öne savunan Beşiktaşlılardan.

Beşiktaş'ın resmi sitesi bile bu sonucu haber yapmayarak aklınca bu sonucu ''hezimet''olarak değerlendirirken, Fenerbahçe resmi sitesi uzun zaman sonra ilk defa u15'in bir maç sonucunu haber yaparak kendince durumu ''tarihi bir başarı'' olarak değerlendirmiş.
Siz de utanın bu ülkede amatör branşların sadece avrupa kupası kazanıldığı zaman haber olmasından. 10-15 yaş arası çocukların sadece derbi maçlardaki sonuçlarını medyadan öğrenmekten.

15 yaşınızda spor yaparak önünüze bir hedef koyup, başarısızlık aldığınızda bütün ülkenin dalga unsuru olacağınıza oturun evde telegol izleyin çocuğum. Ya da kimse şaşırmasın bu çocukların gelecekte ne yapmak istiyorsun denildiğinde '' tabi ki avrupa'da oynamak istiyorum'' demelerine.
8 sene boyunca okullarda neden andımız okutulduğunu anlamamıştım bir türlü. Demek ki hayatı boyunca insanlıktan nasibini alamayacak olanlara küçük bir şeyler öğretme derdi varmış. '' ... küçüklerimi korumak ...''.

3 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Sonuna kadar katiliyorum. Hem bu cocuklar gelecegimiz diyelim, hemde bu sekild eonlari daha simdiden baski altina alalim. Isterlerse 28 tane yesinler onemli degil. Onemli olan gelisimlerini saglikli bir sekilde ilerletip sonraki yillarda A-takima girmeye calissinlar.

Ha, uzerlerindeki formanin hakkini verecekler ve kiymetini bilecekler pek tabiki. Ama eminim hicbir halen daha dogru duzgun uyuyamiyordur kac gundur... yazik olmasin su cocuklara, zaten renkli basin veyardakcilari bahaneyle uzerlerine pervasizca gitmisler, birde biz gitmeyelim.

serkan dedi ki...

gerçekten çok güzel insanlarsınız şairler parkı! iyi ki varsınız..

Şairler Parkı dedi ki...

@serkan
Sağolasın Serkan, çok teşekkürler.

Ege