21 Nisan 2009 Salı

Beşiktaş Gündemine Dair



- İbrahim Toraman'ın kırmızı kart gördüğü Bursa maçı sonrası eleştirilerden nasibini fazlasıyla alması umarım ters etki yaratmaz. Başkanı, taraftarı, medyası ve hocası tarafından hatalı olduğu dile getirilen hatta eline koz geçen başka yazarlar tarafından Beşiktaş düşmanı, vatan haini sıfatı bile layık görüldü. Maç içinde fazla kızamadım, maç sonu da hala tekrarını izlemiş değilim. Ama biliyorum ki Hakem Bursa'ya çalmadığı posizyonları bize çok rahat çaldı. İbrahim Toraman sadece Beşiktaş'ta forma giydiğini unutmamalı. Bunu da sadece büyük takım oyuncusu olduğu için değil hakemler tarafından çok kolay kart gösterilen bir takımda oynadığı için. Şahsen ben Fener maçında Toraman'ı sahada görmek istiyorum, gol sonrası deli gibi sevinmiş koşarken ...

- İş bu Toraman durumuyla da alakalı olarak Başkan konuşma diyetini bozdu. Ne de güzel gidiyordu halbuki o susarken. Konuşmasının devamını Adnan Polat'a dokundurarak devam ettirmiş. Çok net bir şey var ki bizim başkanımız beceriksiz, saf ve benzeri sıfatlara layık görülebilir. Ama hiçbir şekilde Adnan Polat kadar çakal ve sinsi değil. Bıraksın uğraşmasın bu adamla, konuşmasın bile. Çocuklarıyla maçını izlesin tribünde, Adnan'a cevap vermekten daha sempatik oluyor o durumu.

- Hakemin yönetimi ile ilgili medyanın tutumu aynı, taraftarın ise geçmiş senelere göre çok farklı.
Güzide medyamız ve medyanın temsili şaklabanları Ermanlar Uluçlar, taraftarın sinirini 2 kat daha zıplatmakta. Biz başka bir maç mı izliyoruz acaba ? Tribünde taraftar ise inanılmaz sabırlı bir şekilde hakem hatalarına sadece ıslıklarla ve alkışlarla eleştirisini gösteriyor. Herşey şu saha kapanmasın, Beşiktaş şampiyonluk yolunda taraftarsız maça çıkmasın diye. Olur da şampiyonluk son haftalara doğru kaçarsa aynı hassasiyeti göstermek olanaksız gibi.

- Bloga ismini veren Şairler Parkı Bursa maçı öncesi inanılmaz kalabalıktı. En son Tottenham maçında bu kadar kalabalık olmuştu galiba. Aynı şekilde tribünlerde full çekmişti.

- Delgado-Yusuf ikilemine düşeceğimi beklemezdim. Ama görünen bir gerçek var ki Yusuf son haftalarda çok daha başarılı. Bunun yegane sebeplerinden biri ise ayağında top tutması söylenebilir. Delgado'nun hızlı oyununa ayak uyduracak bir takım değil Beşiktaş. İlk geldiğinde çok hoşumuza gitmişti top ayağına gelir gelmez attığı ara paslar. Ama bu paslar çoğu zaman başarılı olmadı. Yine aynı şekilde Delgado'nun çalıma yeltendiği yerler genelde orta saha olurken Yusuf ceza alanına aynı şekide girmeyi deniyor. Delgado yine de son haftalarda bir maç çevirirse bir Koray Avcı kadar kredi kazanabilir.

- Foto Bursa maçı. Kapalı yanı Eski açık tribünden UniBjk'nin görsel şovu.

Hiç yorum yok: