25 Nisan 2009 Cumartesi

Travmaya Doğru


Şampiyon olamazsak Beşiktaşım bu sene. Mazallah
Koyamazsak Cimboma Fenere. Mazallah
Çıkacağız Boğaziçi Köprüsüne. Atlarız

Ankaraspor ile kupa maçında Kapalı Kutu'dan çıkan beste. Yıllardır belki de ilk defa bu kadar inançlı bir şekilde Şampiyonluğu bekleyen taraftarın olası bir şampiyonluktan uzaklaşma durumunda yaşayacağı travmayı anlatıyor. O denli inanmış ki taraftar bazen tribünde olduğunu unutuyor. Tribünde taraftarın asli görevi olan ( bize göre ) takımını ateşleme, tezauratlarla destek olma, rakip takımı baskı altına almayı unutuyor. Kim bilir kaç maçtır ilk 20 dakikalar geçilmesine rağmen Kartal Gol Gol kapalıdan değil de Yeni açıktan çıkıyor. Hatta Bursa maçında Eski açık başlattı Kartal Gol Gol'ü. Ve yine aynı şekilde her maçın 85. dakikalarında söylenmeye başlanan Gündoğdu, maçın gidişatına ve stresine bağlı olarak maç bitimin doğru başlayabiliyor. Tribünde, maç izlenen cafelerde ve evlerde, radyo başında totemler yapılıyor. Öyle ya da böyle bu taraftara feci bir şekilde Şampiyonluk gerek.

İşin sahadaki yansımasıda çok farklı değil aslına bakarsak. Beşiktaş'ın ilk 45 dakikaları kötü oynamasına taktik hata kadar takımın oynadığı her maçın hayati olmasından dolayı stresi kaldıramamasına da dayandırıyorum. Tabi ki son oynadığımız Ankaraspor maçı bütün bunların haricinde bir maçtı. O maç laubaliliğin sınırlarını zorlayan bir maç olarak adlandırılabilir. 3-1 lik skor avantajı ile nasıl olsa turu atladık rahatlığının belki de olası sonucuydu sahada ki lakayt futbol. Eğer Beşiktaş ligde 3 puan üzeri bir farkla lider olarak girseydi bu haftalara demek ki çok daha fazla puan kaybı yaşayacaktık. Düz mantıkla baktığımızda, Ankaraspor maçını kıstas alarak konuşuyorsak Denizli şapkasından tavşan çıkartamayacaktı.

Sivas'ın Ts karşısında aldığı galibiyet ile Anadolu rüyası sözü tekrar konuşulmaya başlanmış durumda. Sivas'ın şampiyonluğu ancak Anadolu'dan bir takımın başarısıdır, Anadolu kulüplerinin başarısı değil. Konya maçı sonrası beraberliğe sitem ederek Anadolu'dan şampiyon çıkmasını Anadolu kulüpleri neden istemez demesi ise olsa olsa düzenbaz,ahlaksız bir söylemdir. Ne yazık ki Sivas gözümde hiçbir zaman tam olarak sempatik olamadı. Bülent Uygun ise antipatik olmasında önemli bir rol oynuyor, tezahuratı olmayan,deplasman yapmayan taraftarı ise cilası.

Sabahtan Eskişehir'e doğru uzanıyoruz. Beşiktaşın uğruna , yollarda bir gün daha.

1 yorum:

Cuba Santiago dedi ki...

Ah ulan ah... :) Yaktı koca semti doymadı bu Neron :)))