13 Haziran 2009 Cumartesi

Başrol


Dünden beri özeleştiri yapıyorum. Nasıl da kapılıp, gittim ara ara. Nasıl da bu karmaşa beni de zaman zaman içinde sürükledi.

Beşiktaş yanlış yaptı, Aziz Yıldırım etik davrandı, Topuz doğuştan Kartalmış, o şapkayı giydiricem...Tonla söylem, hep birbirinin aynı. İnsanların ne düşündüğü ve istedikleri değil, kendilerinin ne düşündüğü ve istediği önemli oldu.

Ve mevzunun bana göre kilit adamı olan Aziz Yıldırım, zaten televizyon yayınına katıldığında durumu özetliyordu, bağırırken: Amatör ruh geride kaldı....

Bu söylemi biliyorduk, farkındaydık, değişmeyeceğini de anlamıştık. Ama bir umut edası da eksik değildi hiçbir zaman. Ama Aziz Yıldırım haykırıyordu. Ve Aziz Yıldırım, son yaşananlar sonrasında göstermiştir ki Türk Futbolu'nun en büyük sözcüsü ve güçlü adamıdır. Demirören hatalı idi, Topuz yanlış yaptı... Kayserispor, Fenerbahçe'ye hizmet etmekten hiçbir rahatsızlık duymadı... Hiçbirine girmiyorum, çünkü konuya müdahil olmuş herkesin belli yerlerde hatalı olduğu fikrine sahibim. Ve bu şahısların tümü için ayrı ayrı yazılar yazılabilir.

Etik iş yapılmadığı için köpürürken, etiğin tanımını biliyor muydu acaba? Menajerlerin ipini pazara çıkarmaktan söz edip, basın toplantısı yapacağını söyledikten sonra o toplantı neden bir türlü yapılamadı? Mehmet, baskı altında derken, dün yaşattıkları nelerdi? Medyanın üstün hizmetine teşekkür edecek mi?

Fenerbahçe için mi aldı Mehmet'i? Yoksa kişisel hırsı ve Demirören'in seviyesiz söylemi için mi? Bu ülkenin milletvekilleri ile iş adamlarının başka işi kalmadı Mehmet'i pazarladılar Fenerbahçe'ye.

Türk Futbolu'nun içinde ne yazık ki çok fazla kötü kalpli insan var, çok fazla kötü insan, çok fazla olumsuz sıfat taşıyan. Paranın çok olduğu yerde güzel sıfatlar yerlerini kötüye terkederler. Aziz Yıldırım da figüranı bol olan bu gösterinin başrol oyuncusu.

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...

2 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

biz büyüdük = aziz yıldırım geldi

daha bi güzel oturdu ...

erbo dedi ki...

Çok güzel özetlemişsin eline sağlık... içine sindirebilenlere helal olsun!