22 Haziran 2009 Pazartesi

İyidir İyi


Az da olsa doğru işler yapılıyor mu kulüpte, yoksa bu da bir hata mı?

Şimdi mevcut tartışılan bu olacak.

Yönetim nasıl olur da opsiyonu devreye sokmaz, nasıl unutur, nihayetinde milli stoper gibi karşı tezler çıkacaktır ortaya. Bizim yönetim berbattır, iş bilmez, doğrudan çok yanlışı yapar. Bunlar da hem fikiriz zaten. Ve muhtemelen Gökhan Zan'ın gidişi de yönetimin aldığı bir karar ya da tavır sonrası gerçekleşmemiştir.

Ancak göz ardı edilmemesi gerekenler de vardır. Opsiyonu unutmak gibi bir şey söz konusu değildir. Beşiktaş ile anlaşmak isteyen adam çoktan anlaşırdı. Seneyi çifte kupa ile kapamışsın. Önümüzdeki sene şampiyonlar liginde direk oynayacaksın. Şartlar böyle iken başka takıma gitmek ve akabinde beni aramadılar, bende gelen teklifi değerlendirdim demek birkaç kişiyi inandırabilir evet. Geri kalanı, hayır.

Geçtiğimiz sezon Gökhan ile çok zor anlaşmıştık. Uğraştırmıştı epey bizi, 1 trilyon garanti para istemişti. Ve 1+1 şeklinde sözleşme imzalamıştı. Daha o zamandan belliydi, seneye sizi yine uğraştıracağım demek istiyordu. Bu sefer uğraşma olmadı, daha çok verecek kulübe gitti.

Milli takım oyuncusunu bonservis parası vermeden almak başarıdan sayılabilir. Fakat bu milli takım bizim milli takımımız ise ve oyuncu da Gökhan Zan ise o başarı kısmı değişir. Bu ülkenin milli takımının nasıl şekillendiği ortada. Bizlerin dahi yetersiz gördüğü İbrahim Üzülmez hala milli takımın sol beki, Sabri milli takımın oyuncusu iken, milli takım bir kriter olmaktan çıkar.

Yönetimin yanlışları bambaşka yerlerdedir. Gökhan 15 dakikada anlaşmadı ya Galatasaray ile. İlla ki bu durumdan haberdarlar. Çıkarsın o zaman Beşiktaş'ta kaptanlık pazubandı taşımış oyuncu başka bir kulüple görüşemez dersin, hani geçmiş zamanda öyle idi ya!! Hah buradan da başka bir yanlış kapısı doğdu. Beşiktaş kaptanlık pazubandı kutsaldır. Fakat o kutsallığı son yıllarda öyle kişilere emanet ettin ki, sıradan bir bant muamelesi yaptın. Şimdilerde bizden giden her adam muhakkak kaptan olmuş oluyor.

Gökhan'ın oyunculuğunu detayları ile anlatacak nice arkadaş olacaktır. Şayet ben o konuya girince geriliyorum. Sayesinde F.Bahçe maçı kazanamadık. Artık Beşiktaş forması giyerken görmeyeceğim için fazlasıyla bahtiyarım. Ha bir de neye üzülüyorum, Noat Samisa artık Gökhan'la ilgili fotoğraf tahlili yapamayacak:)

3 yorum:

koyusiyah dedi ki...

hiç yormasaydın kendini..." o forma kutsaldır nasip olmaz herkese" yeter....Layığına gitmiş oldu, ben yönetimede kızmıyorum, eğer mustafa hoca istese bi şekilde anlaşılırdı...

fuleliyorum dedi ki...

Gökhan Zan nın gitmesine ne sevindim ne üzüldüm yani varlığıyla yokluğu arasında bir fark yok aslında benim için.İbrahim Kaş'ın gitmesine daha bi üzülmüştüm..Ama bir takımda deplasmana gitmeden sezonda sadece 5 maç oynayan bir adam 7 -8 milyon € alıyorsa bence Toraman,Zan türevindeki adamlarda en az bu miktarı almalı.Bircok kişi Gökhan ın milli olduğunu ve büyük kayıp olduğunu söylüyor,bende aksini söylüyorum nice adamlar varki milli takımda
Gökhandan daha güzel işler becerebilecek...Galatasaraya bu transfer hayırlı olsun.Fenerbahçe maçları handikaptı Galatasaray için... Gökhan Zan la birlikte iyice kabus olur bu maçlar...

Kalten dedi ki...

Yazdıklarının tümüne katılıyorum. Özellikle de Milli Takım'la ilgili kısımların altı çizilmeli.

Gökhan Zan'a 2 milyon Euro veriyor Galatasaray senelik, yani kaba bir hesapla iki senelik maliyeti 4 milyon Euro'ya geliyor.

Beşiktaş onun yerini 2 milyon Euro bonservis artı <1 milyon Euro yıllık ücretli bir adamla (misal Ediz?) doldurabilirse çok daha kârlı bir iş yapmış olacak.

Hatta kârlı olmasa da olur, çünkü Gökhan Zan "dışında" bir adam olacak bu gelen kişi!

İbrahim Üzülmez bu sene futbolu bıraksa "milli takımın sol bekini elimizden bedavaya kaçırdık" der miydik?