19 Haziran 2009 Cuma

Sean Penn - Hayatı ve Zamanları


Kitabı bulmam biraz zor oldu. Üstelik kitap temin etme konusunda hiç sıkıntım olmaz desem yeridir. Hiçbir yerde bulamadıktan sonra internete yöneldim. Idefix'den sipariş ettim, aynı gün içerisinde geri döndüler. Ne yazık ki kitap yok diye. Daha sonra hepsiburada'ya baktım. Kampanyalı ürün olarak gözüküyordu. Sevindim , hemen elime geçecek diye. 3 gün geçti, ses seda yok. Mail attım, kitap maalesef yok dediler. Ee kardeşim yok olan kitabın mı kampanyasını yapıyoruz? Onu da geçtim, kitap yok, haber verme zahmetine girmiyorsunuz. Epey bir dellendiğim için istiyorum bu kitabı diye direttim, yaklaşık 16 gün sonra falan geldi kitap elime. Buradan çıkarılacak ders: Hepsiburada ile işiniz olmasın.

Sean Penn, çok sevdiğim aktörlerdendir. Filmin nasıl olduğu, diğer oyuncu kadrosu, yönetmeni, senaryosu beni ilgilendirmez, içinde O var ise. Bilirim ki O'nun gözüktüğü her sahne büyülü birer kareye dönüşecektir.

Kitapta daha fazlasını öğreniyorsunuz. Alışılmış biyografilerden değil. Evet kronolojik olarak ilerliyor; ancak röportaj havasında; fakat soru sorulmadan. Hayatında yer almış insanların düşünceleri, film çekim aşamasında yaşananlar, Sean Penn'in kendi ağzından paylaştıkları.

Aile, Madonna, Bukowski, Brando-De Niro geleneği, oyunculuğu, yönetmenliği, Amerikan yönetimine karşı çıkan asi adam...

Çok keyif aldım okurken ve tüm filmlerini tekrar yadetme zamanı geldi.

"Sanırım Sean her zaman mutlu bir çocukluk geçirmekten biraz utanmıştı. Bence o hayatın öbür tarafındaki insanlarla özdeşleşmek istiyor, kötü şeyler yaşamış insanlar için kendini kötü hissediyor." (Eileen Ryan Penn- Annesi)

3 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Hep Carlito's Way'deki kıvırcık saçlı hali geliyor aklıma. Müthiş bir adam, okumak lazım.

stalker dedi ki...

severim ama asi adamlığı ertuğrulun adam gibi adamlığı kadardır. amerikan düzeninin temel yapısına dair tek eleştirisi, itirazı yoktur. sadece o düzenin demokratik yollarla, dürüst bi şekilde işlemesini savunur. obama destekçiliği, demokrat parti hayranlığı filan bunun göstergeleridir.

sean penne de salladık, bugünlük bu kadar :)

chora dedi ki...

bu kitabı aramıyodum ama az önce pat diye karşıma çıktı capitol d&r'da hemen sen geldin aklıma bikaç tane ardarda duruyodu fiyat 18 lira umarım daha fazla vermemişsindir;)