22 Temmuz 2009 Çarşamba

sakallı ve gülen adam

''vedat kaptan oyundan çıkıp yerine quaresma girdi. taraftar çılgınlar gibi quaresma diye bağırıyor. vedat kaptan kale arkasında ki tribünde kendisini alkışlayan bir avuç taraftara selamını gönderiyor''

şu an yaşadıklarımız böyle bir kurgu işte. sahada olabilecek hali bundan farksız değildir.
vedat kaptan'ın futbolculuğunu pek tabi izlemedim. ama çocukluğuma dair beşiktaş ile ilgili hatırladıklarım arasında babamdan sonra hürriyet gazetesinin beşiktaş haberlerini ve vedat okyar'ın köşe yazısını okuduğumdur.

sonraları öncelikle hürriyet gazetesini okumayı bıraktım ardından gazete okumayı. vedat okyar ismi ile alakam sadece vedat okyar bak böyle böyle yazmış diyen babamdan duyduklarımdır.
pek tv lerde izlemişliğim yoktur. benim hafızamda ki vedat okyar, köşe yazısının hemen üstündeki küçük fotosunda sakallı ve gülen halidir.

babamın en sevdiği yazar babamla aynı hastalığa yakalanmıştı. ve o illet hastalığı ben hiç iyi anmıyordum. vedat kaptanla ilgili konuşmaya çekiniyor, içimden umarım ters köşeye yatırır diyebiliyordum sadece.

yoğun bakıma alındı haberi ile birlikte benim bütün umutlarım tükenmişti. dillendiremiyorduk yine de bir umutla. doktorların bile o süreçte söylediği tek şey '' belki bir umut'' tur çünkü.
o bir umutu hep canlı tutsakta yüreğimizde, kazanan taraf hep karşı takımdı.

töreni öncelikle kulüp binasındaydı. süleyman seba'yı karşılayıp elini öperken recep çetin'i görüyorsunuz. sonrasında bu sene de vedat abi için şampiyon olacağız diyen demirören'i. paralel kurgu aynı mekanda sadece 10 dakika içinde gerçekleşiyor. kulübün dününü ve bugününü görebiliyorsunuz.

modern zamanların yaslı zamanları gittikçe kısalıyor dese de birileri modern zamanlara hapsolmamıştır herkes. bizim alfabemizde V harfi vardır, bazıları V'leri çabuk geçip alfabelerine Q'ları eklemiş.

bir bir gidiyor güzel beşiktaşlılar. eski zamanları anarken rahmetli sözcüğü pek bir revaçta şimdilerde.

sakallı ve gülen halinle hatırlayacağım güzel insan, en güzel yıllarını yaşadın beşiktaşın,
en güzel yıllarını gördün. bugünleri ve bizim bile kestiremediğimiz geleceğin beşiktaşını görmemen adına teselli oluyorum sadece.

,,,

forza'da transfer dedikoduları toplamda 800 küsur sayfa konuşan arkadaşlara buradan sesleniyorum.

çok güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre Beşiktaş Quaresma ile anlaşmış.
hadi forzada link verin. Altına yorum yazın abi kaynak tam olarak nedir diye ?

,,,

6 yorum:

Gökhan dedi ki...

çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş.
zamanında bizlere anlatılan Beşiktaş ile şimdiki Beşiktaş arasındaki fark ne yazık ki gün geçtikçe büyüyor ve büyümeye de devam edecek gibi.

Tunç Bozacılar dedi ki...

A.Quaresma !

Pamukk dedi ki...

gelmesin quaresma muaresma

baba hakkı dedi ki...

''Zamanın eli değdi bize/Çoktan değişti her şey'' diyor ya Murathan Mungan bunun gibi bir şey işte ve düşünüyorum taraftar neden Quaresma diye bağırıyor? neden deplasmanlarda Beşiktaş'a daha fazla küfür edilip nefret duyuluyor? ve biz bütün her şeyin artık neden ''saha içi'' değerler olduğunu düşünüyoruz?

ali dedi ki...

demirören in Vedat Okyar gibi bu büyük camia adına neyi temsil ettiğini anlayamayan küçük beyni orada dahi şampiyonluk sözü veriyor..Ne yapalım bir grup taraftar böyle e istiyor ! o taraftarlar sabaha karşı kuruçeşmede başkanın 5 yıllık şampiyonluk sözüne karşılık Querasma diye bağırırken Vedat Okyar belki de gitmenin tam zamanı diye düşünüyordur

baschar dedi ki...

"V" ye yüklediklerin v for vandetta tadında olmuş, cuk oturmuş. ne denebilir ki? yazar falan değilsin bence basbaya tercümansın sen marmara.

beşiktaşlı duygu tercümanı. := )