10 Temmuz 2009 Cuma

Şükrü Gülesin


Kornerlerin Kralı " Şükrü Gülesin "...

İzleme fırsatımız olmadı O'nu da. Ve şu dönem ile kıyaslayınca sanırım o zamanlarda ki gibi oyuncular hiç olmayacak. Baba Hakkı, Voleci Şeref, Recep Adanır...Nicesi... Şimdilerde eskiyi andığımızda nasıl çekip gittiklerini, nasıl parayı tercih ettiklerini konuşuyoruz. Endüstri işin içine girdi gireli bayrak adamlar birer birer yok oldu.

Şükrü Gülesin'in ruhu şad olsun.

" Romanya ile Milli maç oynadık.Maçtan sonra kebapçı Sait'in otosu ile yurda dönüyoruz. Şipka dağında bir sise yakalandık. 5 km süratla saatlerce dağı aşamadık. Dağ bitti. Gece Zagora'ya geldik. Kendimizi bir otele attık. Bİr odada ben ve kebapçı Sait iki kişilik bir yatakta yatıyoruz. Aynı oda da Şükrü Ağabey tek yatakta... Sabah karşı gir gürültü ile uyandım. Baktım yerdeyim. Öbür tarafta Sait yerde yatıyor... Şükrü ağabey tekmelerine yerde devam etmek istiyor. Gür sesi ile bağırıyordu; "Bir notadan horlayın ulan...Şaşırıyorum.Uyuyamadım!..."

" Şükrü Gülesin kornerden direk kaleye attığı 33 gol ile Dünya Kornerler Kralı olmuştu.B rezilyalı rakibi ise ancak 32 gol attığından, rekorlar kitabına Şükrü Gülesin geçmişti. Ben, Şükrü ağabeyinin liglerdeki 33 korner golünden dördünü izledim. Birkaç futbolcunun ise birer golünü görmüştüm. Gençlerbirliği'nden Zeynel, Dünya Karması'nda ilk oynayan futbolcumuz İsa gibi... İşin hoş tarafı Şükrü Gülesin bu gollerinden birkaçını Fenerbahçeli Cihat Arman'a atmıştı. Cihat, üç direk arasındaki en iyi kaleci idi. Hiç unutmam İnönü Stadı'nda benim önümdeki kornerden deniz tarafındaki kaleye Şükrü ağabey atış yapmış. Uzak direk dibindeki Cihat Arman, biraz çıkar çıkmaz golü yemişti. Şükrü Gülesin böyle bir golü gene Cihat Arman'a attı. Başbakanlık Kupası'nda, Şükrü korner çekiyor. Uzak direğe giden toplara, Kaptan Baba Hakkı fırlar, kafaya çıkardı. Hakkı Yeten, pozisyonu kaçırmak istemiyor. Fırlıyor, sıçrıyor, topa kafa vuramıyor. Çünkü top içeri girmiştir. Baba Hakkı kafasını direğe çarpmıştır.Ş ükrü Gülesin kornerden attığı golün sevinci ile kaptanını kucaklamaya gittiğinde, sert bir sesle aldığı yanıt şudur; "Şu golleri doğru dürüst at oğlum, beni sakatlayacaksın..."

1 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

ah keske o zamanin maclari olsada izlesek doya doya...