1 Ocak 2010 Cuma

Beşiktaşım Benim...#8 ( 4 Kasım 2003 Beşiktaş - Sparta Prag)



Epey zaman oldu, seriye devam edelim.

2003-2004 Şampiyonlar Ligi Grup maçları. Lazio, Chelsea, Sparta Prag ile aynı gruptayız. Stanford Bridge'de alınan galibiyet ve o maçın rövanşının son dakikalarında, ekranın sağ alt köşesindeki görüntü ile yıkıldığımız an. Bunlar da ayrı birer Beşiktaşım Benim konusu.

Deplasmanda oynanan maçı 2-1 kaybetmiştik. Ahmet Dursun'un maç boyunca dünyaları kaçırdığı maç olarak kalmıştır aklımda. O maçı kaybedince, evimizdeki maç daha anlamlı hale gelmişti.

Cordoba, Ahmet Yıldırım, Zago, Ronaldo, Tayfur, Guinti, Kaan Dobra, İbrahim Üzülmez, Pancu, Sergen, İlhan Mansız. En sevdiğim formalarımızdan biri ile sahadayız.

Kapalı tribün localı hale gelmiş. O eski büyülü görüntüsünden uzak. Bu olumsuzluğa rağmen tribünler o gün harikaydı. Maçın ilk dakikasından itibaren yüklenmiştik. Bir türlü erken bulamadık golü. Gol geciktikçe sıkıntı arttı. Son 10 dakikaya girdiğimizde, böyle biterse yazık olacak dediğimiz anda Sergen'in harika ortası, Ronaldo'nun doğru zamanda, doğru yerde oluşu : Gol!

Öyle bir rahatlama anıydı ki, Beşiktaşlı olmayan çoğu kişi bile nihayet demiştir. Gol sevinci de bir o kadar güzeldi. Golün olduğu anda İlhan'ın hareket etmeden tek başına sevinmesi olduğu yerde, ardından tüm takımın Ronaldo'yu kalenin içinden çıkarmaması. Sevmişimdir her zaman gole yakın olan stoperleri.

İlginç bir gruptu vesselam. Hem çok sevindik, hem çok üzüldük.

Arşive katmak isteyenler için:

Beşiktaş - Sparta Prag ( 4 Kasım 2003 )

2 yorum:

Burak Eken dedi ki...

"Öyle bir rahatlama anıydı ki, Beşiktaşlı olmayan çoğu kişi bile nihayet demiştir."

Maçı izlediğim yerde, -ben de dahil- kimse Beşiktaşlı değildi. Ve tam da dediğiniz gibi bir an yaşanmıştı. :)

yürü güneşe dedi ki...

ronaldo çok güzel topçuydu, sessiz, sakin, akıllı, işini iyi yapan...