12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kelepir Fiyatına Sahibinden Az Kullanılmış Genç Yetenek



Şenollar Birollar gider Yusuflar Sanlılar gelirdi. Batuhanlar Serdarlar da gider lakin kimse gelir mi bilinmez. Bundan 4 ay önce bloga koyduğum bir yazıyı aynen aktarıyorum.


''Genç oyuncu nasıl tecrübe kazanır ?

Bana göre oynayarak kazanır. Kupa ve hazırlık maçlarında 90 dakika, lig maçlarında sonradan oyuna girerek.

Kapasitesi belli olan İnce düşüncelerin adamı Uğur ile başlamanın sonucunda kafadan kalende 2 gol gördün. Bunu yapan Necip olsaydı Beşiktaş'ta futbol hayatı bitmişti. Ki bitmişi var; Serdar Kurtuluş.

Ekrem ile ne bekte başarılı olabildin ne de hücumda etkili olabildin. Rıdvan'ı oynatsan en azından 3 posizyona girerdi Beşiktaş. Bek olarak Ekrem kadar başarılı olabilmesi için 2 top çalması yeterliydi. Ama ileri çıkışlarında tek top kaptırsaydı Rıdvan göremezdi bir daha forma yüzü. Göremeyeni var; Serdar Özkan.

Hoffenheim'in 3. kalecisi Ramazan Özcan. En iyi yaptığı şey degajlar. Boyu bile yetersiz. Hava toplarında başarısız. Denizli şöyle buyurmuş Ramazan'ın hataları için ''"Normaldir, ilk kez bir resmi maça çıkıyor. Takım arkadaşları ile mutlaka bir süreci birlikte geçirmesi lazım. Bunların hepsi, bir kaleci için futbolun içinde yaşanabilecek hadiseler". Aynı hadiseleri Korcan'ın yaşama lüksü yoktur. Çünkü o genç kalecidir. Tecrübesizdir.

Batuhan nasıl bir deli fişek ki bir türlü uslanamadı. Bu çocuğu karşınıza alıp kaç defa konuştunuz acaba. Konuştuysanız da büyük golcü Nobre'nin yedeği olmayı teklif etmişsinizdir. Nobre'nin yedeği olmayı ben bile kabullenemem.

Tello kadar toplara vuramaz mı Serdar Özkan ? Ondan daha fazla koşacağı ve top kapacağı zaten kesin. Ama Şili'li adamımız olmalı. Yabancı kontenjanını nasıl dolduracağız yoksa.

İsmail Köybaşı bugün ilk 18'de yoktu galiba. Tecrübeli genç yetenek Üzülmez varken gerek yok zaten. İsmail yetenekli oyuncu ama kulübede beklerken yeteneklerini köreltmeme konusunda ne kadar yetenekli bekleyip göreceğiz.''
13 Ocak 2010 tarihli yazı

Batuhan ve Serdar'dan kurtuldular. Serdar'dan 1tl bile kazanmadan , Batuhan'ı Nobre'ye verdikleri yıllık ücretden daha az bir bonservise satarak. Gerçi o gelen para da Bobo'nun sözleşmesi yenilenirse Figer'e imza parası olarak gider.

Rıdvan, Denizli gibi kurt bir hocanın elinde olmasına rağmen nasıl sakatlanıp-sakatlanmayacağını bilmediği için en az 5-6 ay sahalara döneyemeyecek. Sürekli futbol oynayıp deneyim kazanmadığı için kendini ispatlamak, seneye formayı daha uzun süre giymek uğruna belki bu sene giydiğinden daha az forma şansı bulacak.

Korcan ise Rüştü futbolu bırakana kadar 3. kaleci olarak futbol hayatına uzun yıllar devam edebilir. Eğer sabırlıysa 30 yaşında kaleye geçebilir.
İsmail'in sezon sonu kaptığı formayı sezon başı tekrar oranın daimi sahibine teslim etmeyeceği muğlak. İbo abisinin ciğerleri izin vermiyor İso'nun yorulmasına.
Kadroda yer bulması en muhtemel isim Necip olarak karşımıza çıkıyor. Nazar boncuğumuz !


Yabancı oyuncu kontenjanını boşaltmadan yabancı oyuncu almaya çalışan Beşiktaş.
Elinde ki 3-5 yerli genç oyuncuyu çarçur eden yine Beşiktaş.
Başkana borcumuz 3 haneli milyon dolar olmadan durmak yok ...

1 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

Ya valla birisi bize çok büyük bir beddua etti galiba. Bir bulup af dilesek su baskan ve tebaasindan kurtulabilirmiyiz acaba? Yoksa sergen gibi kursun mu döktürsek? ben baska bir çare düsünemiyorum çünkü. Bu taraftarın 2.5 sene içinde kongreye üye olup bu iktidarı devireceginede inanmak istiyorum ama olmuyor iste...