28 Kasım 2010 Pazar

Unutan İyileşir


Maç bittikten sonra az çok kafamda tasarlamıştım ne yazacağıma dair. Guti'den bahsedecektim, Schuster'in birkaç haftadır süren üzgün, sessiz halinin geride kaldığından söz edecektim, vs., vs. Maç sonu, Cenk'in demecini dinledikten sonra hepsi ikinci planda kaldı.

Yediği hatalı gol kendisine sorulduğunda hem öz eleştirisini yaptı, hem de kurduğu düzgün cümleler ile mest etti beni. Puan almamızı etkileseydi, çok üzülürdüm dedi. Mevcut Türk futbolcusu profilinin dışına çıkarak, söylemiş oldukları takdire şayan.

" Nietzsche'nin sevdiğim bir lafı var, unutan iyileşir der. Bu laf da benim hayat felsefemi yansıtıyor. Ben, yediğim golü unuttum, futbolcu balık hafızalı olmalı. Daha yeniyim bu işte."

Maç sonlarında, birbirinin kopyası cümlelerin telafuz edildiği, "şey, yani" demeden cümle kurulamayan bir ortamda "ben, farklıyım" demeyi başardı Cenk.

Galibiyet haliyle keyiflendirdi; Cenk'in sözleri bunu pekiştirdi. Beşiktaş'ın kalesinde Nietzsche okuyan bir adamın varlığı çok hoş.

6 yorum:

Smyrna dedi ki...

maf dönemindeki kolej takımı havası lafta değil, çoğu okumuş görmüş geçirmiş futbolculardı. günümüzde de böyle futbolcular olması ve onlardan birinin bizim kalemizde uzun yıllar hizmet etmesini beklediğimiz kalecimiz olması güzel bir duygu.

yürü güneşe dedi ki...

maçı izledikten sonra hiç spor programı izlemiyorum. kafam rahat etsin, boş yere sinire kesmeyeyim diye. cenk öyle bir laf etmiş ki, joker kıvamında yüzümde tebessümler açtı. herşeyden güzel walla, seviyorum beşiktaşımla unutlanmayı:)

stalker dedi ki...

ne güzel insanlar var bizim takımda yahu. cenk 15 sene daha bu formayı giyer inşallah.

tearkan dedi ki...

Son okuduğu kitap sorulduğunda Körleşme yanıtını veren Metin Tekin'i hatırlattı bana.

Şairler Parkı dedi ki...

Dün, gündüz saatlerinde tv'de Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki 20 golle ilgili bir program vardı. Atıldıkları maçtaki önemleri vs. 99-00 senesindeki maçta Fevzi'nin yediği o talihsiz gol de gösterildi. Programın konuklarından biri de Metin Tekin'di. O gece harika bir maç çıkaran Fevzi'nin, bu gol sonrası kariyerinin değiştiğinden söz etti. Bir türlü toparlayamamasından. Muhtemelen hayatının geri kalanında sürekli kafasında o topu çıkarıyor dedi. Bu sohbetin üzerine akşam Cenk'in hatalı bir gol yemesi ve maç sonu kendinden emin bir tavır sergilemesi içini rahatlatıyor insanın.

Ege

Emre A. dedi ki...

yıllardır özlediğimiz şeyler bunlar. insan alışkın olmayınca, hep klasik rutinleşen kelimeleri duymayınca şaşırıyor ve mutlu oluyor. yeteneklerinin yanında böylesine sözlerle röportaj vermesi gerçekten mutlu edici. fakat maalesef ben bu röportajı izleyemedim. izleyebileceğim bir site ya da bir link önerebilirseniz çok mutlu olurum. lig tv nin sitesinde röportajı bulamadım çünkü. bi bilgisi olan link atarsa sevinirim...