21 Temmuz 2011 Perşembe

Yusuf Tunaoğlu



"Şenollar, Birollar gider, Yusuflar, Sanlılar gelir" sözünün baş karakterlerinden Yusuf Tunaoğlu. Dönemin, başarılı ikilisi Şenol ve Birol, F.Bahçe'ye giderken ve herkes bu durumdan şaşkınken, Baba Hakkı'nın ders mahiyetindeki sözüdür. Baba Hakkı, bu ayrılığı dert etmemiş, Beşiktaş özkaynağına güvenmiştir. Bu güveninde de yanılmamıştır. Beşiktaş, kendi evlatları ile yol almanın karşılığını aldığı gibi Yusuf Tunaoğlu gibi bir ismi de ortaya çıkarmıştır.

Ne yazık ki izleme şansını elde edemedik. Ve büyüklerin bizlere anlattığına göre, izlememiş olmak bizler adına büyük kayıp. Hala onun gibisinin gelmediğini söyleyenlerin sayısının az olmadığını düşününce hele.

Henüz 17 yaşında iken A takım formasını giymeye başladı, yaptıkları ile tüm taraftarların ilgisini çektiği gibi Avrupa'nın da takibine girdi. Anderlecht ile anlaştıktan sonra geçirdiği trafik kazası sebebiyle, anlaşma iptal oldu. O dönem anlatılanlara göre, eğer bu transfer gerçekleşseymiş Avrupa futbolunda Yusuf Tunaoğlu ismi olurmuş. Belki Avrupa ismini öğrenemedi; ancak bizler izlemesek de ne büyük bir isim olduğunu kazıdık belleklerimize. Ne zaman Beşiktaş özkaynağından yetenekli bir çocuk yükselse A takımına, acaba Yusuf gibi olur mu dedik. Hep bir umut oldu özkaynak.

O umudun en güzel temsilcilerinden olan ve erkenden aramızdan ayrılan Yusufumuz'un ruhu şad olsun.

Beşiktaş'ın çocuğu Yusuf Tunaoğlu!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Türk futbolunun en büyük dört isminden en yeteneklisi... Diğerleri Ali Rızâ Sergen Yalçın, Lefter Küçükandonyadis ve Cân Bartu. Ve bana ne mutlu ki, hepsi solak. Solaklığımla kıvandım bir kez daha...