4 Ağustos 2011 Perşembe

Tutarsızlık


2 sene önce formalarda sırta reklam alınmaya başlanınca, Yıldırım Demirören bu eylemi başaramadı. Beşiktaş formasının arkasına kendi arzuladığı fiyatlarda reklam alamadı. Sonrasında da formaların arkasında "Türk Kızılayı"nın olacağı açıklandı.

Taraftar olarak bizlerin şikayeti yoktu reklam olmamasına. Canım Beşiktaş formasının üzerinde, bizden olmayan şeylerin azlığı mutlu eder bizleri. Demirören'in samimiyetsizliğinin de farkındaydık ama. Dürüstçe ifade etmiyordu Demirören. Ve işi kendi şovuna dönüştürüyordu. Bizim ilke edindiğimiz, yürekten inandığımız şeyi kendi ağzına sakız etmişti. O günlerde demişti ki: "Beşiktaş gibi bir kulüp senede 2-3 milyon dolar kazanacak diye sırtına reklam almaz. Türk Kızılay'ın reklamıyla gelecek hafta çıkacağız. Bu şekilde topluma Kızılay'ın önemini anlatmak istiyoruz."

Türk Kızılay'ı reklamı ile sahaya çıkılan ilk maçın ardından da açıklama yaptı Demirören: "Halk takımı olan Beşiktaş'a bu davranış uygun düşerdi. Çok gururluyum."

Resmi sitemizden de bir açıklama geldi: "106 yıllık tarihimiz boyunca birçok ilke imza atan kulübümüz, yine bir ilki daha gerçekleştirdi ve futbol takımımız, Türk Kızılayı'nı destekleyen formayla sahaya çıktı. Başkanımız Yıldırım Demirören'in daha önce açıkladığı gibi sosyal sorumluluk projelerinde yine öncü olmayı hedefleyen Beşiktaşımız, formaların sırtına reklam almak yerine 'Türk Kızılayı'nın tanıtımı ile sahada yer aldı. Birçok kulüp formalarının sırtlarına aldıkları reklamlarla ciddi gelirler elde ederken, Beşiktaşımız, Kızılay ile anlaşmayı tercih etti."

Bunların hepsi 2009 senesinde yaşandı. Bugün itibariyle soralım o zaman. Ne değişti?

Hani Beşiktaş gibi bir kulüp 2-3 milyon için sırtına reklam almazdı? Ne oldu fiyat mı fikrini değiştirdi? Sosyal sorumluluk projelerinin kıymeti mi azaldı bir anda? Halkın takımı olan Beşiktaş, dünya kulübü safsatası yüzünden kimliğini mi değiştirdi?

2011 itibariyle, Halkın takımı Beşiktaş'ın Şeref Bey'deki en ucuz kombinesi 700 Lira, arkası reklamlı Beşiktaş forması 95 Lira. Anlayan beri gelsin.

1 yorum:

baba hakkı dedi ki...

Malesef duyarsızlıklar tutarsızlıkları getirdi bütün bu yaşananlar insanı Beşiktaş'tan soğutuyor fon muhabbetti de ayrı bi konu bir tepki bir karşı olma durumu gelmedikçe insan daha da üzülüyor.