8 Mayıs 2012 Salı

Şampiyon Beşiktaş Hentbol




Filmin sonu değişmedi. Sadece bu sefer senaryoya biraz gerilim eklendi. Beşiktaş Hentbol Takımı, Türkiye Kupası'ndan sonra lig şampiyonluğunu da elde etti.

Bu takım için defalarca yazdık. Maaş alamadıklarından, malzeme sıkıntılarından, tutulmayan sözlerden, buna rağmen her seneyi zaferle kapadıklarından. Bu takım Beşiktaş'ın gerçek efsanesi olmuştur çoktan. Bu takımı izleyenler, bilenler tarihe tanıklık ediyor. Altın bir döneme canlı şahit oluyoruz.

Takımın hocası Müfit Arın ve yardımcısı İlker Şentürk'e şahitlik ediyoruz. İyi Beşiktaşlı iki hoca. Şeref Bey'in anmasına gelecek kadar Beşiktaşlı, kendinden ürün isteyenlere "yok" diyememe utancını yaşamamak için Kartal Yuvası'ndan ürün alıp, yollayacak kadar duyarlı.

Sahada Beşiktaş var. Çok Beşiktaş hem de. Takımın başında da Beşiktaşlılar var, çok Beşiktaşlılar. Bu şubede yaşananlar aracılığıyla bir kez daha görülmüştür ki: Beşiktaş'ın hocası Müfit Arın, İlker Şentürk gibilerdir; Tayfur Havutçu gibiler değil.Ve sırf bu yüzden bile hentbol takımının elde ettiği sonuçlar çok önemlidir. İçinde bolca Beşiktaş'ı, Beşiktaşlı'yı barındırdığı için.

Ve bizler de bu mutluluğu, onuru yaşatan oyuncularımıza, teknik ekibimize teşekkür ediyoruz. Her sene bizlere nice güzellik yaşattıkları ve öğrettikleri için.



4 yorum:

turhanatakan dedi ki...

beşiktaşlı değilim galatasaraylıyım ama arkadaşım altuğ'un kalede her kurtarışında muslera gol kurtarmış gibi sevindim. müthiş bir maç oldu, her iki takıma da tebrikler.

kulüp ruhunu yansıtması açısından ise hentbol şubesi ile ilgili söylediklerine tamamen katılıyorum, bizim için de basketbol şubesi bir anlamda bu. tabii ki hentbola nazaran daha yüksek paralar dönüyor basketbolda ama zengin şımarıklığının esiri olmuş futbol sevdamızda arma için mücadele eden gerçek sporcuları izlemek hangi takımdan olursa olsun zevk veriyor gerçek sporsevere.

tekrardan tebrikler.

Şairler Parkı dedi ki...

@turhanatakan
Tebrikler için teşekkürler. Altuğ'a da hepimiz adına teşekkür et. Ben kendi adıma da özür borçluyum ona. Kalede İbrahim olsa dediğim andan itibaren güzel bir maç çıkardı. Beni böyle mahcup ettiği için teşekkür ederim:)

Ege

turhanatakan dedi ki...

eyvallah, ibrahim çok iyi ve deneyimli bir kaleci ama şanslısınız ki ligin en iyi kalecilerinden ikisi sizde. zaten ibrahim 221, altuğ da 136 kez milli formayı giymiş. deneyim böyle anlarda önem kazanıyor demek ki. hatta sadece birkaç kez izledim ama genç kaleciniz -mesut sanırım- da ileride milli takımda uzun süre oynayacak bir oyuncu olacak gibi duruyor.

belki biliyorsundur altuğ ankara'da çalıştığı için takımla beraber çalışamadığı zamanları telafi etmek için ankara'da idman yapıyordu. buna rağmen ligin en güçlü takımında sezonun en kritik maçında görevini yaptı. sporcu olmanın zorluğunu ve disiplinini bizlere gösterdi. bir yandan iş, yüksek lisans, bebek ve lig maratonu.

teşekkürlerini iletirim ama kendi adıma ifade etmem gerekirse altuğ'un çabasının yanında kamuda -ne yazık ki- çok az rastlanacak derecede bir karaktere sahip daire başkanımızın kendisine verdiği desteğin de takımınıza dolaylı olarak yansıdığını söyleyebilirim.

kolay gelsin.

Şairler Parkı dedi ki...

@turhanatakan
Müfit Hocamız da Altuğ hakkında her daim olumlu şeyler söylüyor. Sadece kaleci bakımından değil, birçok mevki adına şanslıyız.

Altuğ'un özelde yaşadığı sıkıntı, Türkiye'deki bir hentbol gerçeği sanırım.Utku abi de Ankara'dan geliyordu sürekli.

Daire başkanınıza da teşekkürlerimizi ve saygılarımızı iletmeni rica ediyorum. Bu detaydan haberim yoktu.

Teşekkürler

Ege