3 Kasım 2008 Pazartesi

10 !



Şifo ile Sergen yan yana oynar , oynayamaz tartışmalarıyla geçti bir zaman. Sonra Şifo gitti, alan Sergen'e kaldı dedik. Ama o da fazla durmadı gitti geldi, sakatlandı,göbeklendi. Akıllarda attıları goller kaldı ama getirdiği şampiyonluk dediğiniz zaman sadece 100. yılı hatırlarız.



Ardından Rico, Delgado yan yana oynar mı oynamaz mı tartışmaları. Rico 10 numara olamadı. Şimdi Delgadoyu izleme zamanı dedik hala bekiyoruz. Şampiyonluğu geçtim 1 - yazıyla bir -derbi maçı kurtarsa bu sene razıyım.

2'şerli 10 numara oyuncuları olupta yıllardır tam olarak 10 numarasını bulamayan takım Beşiktaş.

1 yorum:

ferdinand dedi ki...

İki 10 numara yanyana oynamaz mevzusu da aynen Şifo ve Sergen döneminde başladı hala bu tarz polemikler olsa da futbolun gerçeği çağdışı salt hücumda var olan bu tazr futolculara artık yer olmadığıdır. Baktığımızda üst düzey tüm takımlarda orta sahalar hem hücum hem savunmada verimlidirler ki bu şekilde olmadığında savunmalar bizde olduğu gibi gülünç durumlara düşebiliyor.

Delgado konusunda da futbol ahlakına ve sempatikliğine diyecek bişey yok. Keza yetenek desen teknik kapasitesi üst düzeyde, pozisyon yaratabilen-şutu sağlam bir futbolcu. Lakin Sol ayağı hiç yok maçlarda çok pozisyon harcanıyo bu nedenle, devamlılığı yok-istikrarsız ve demin dediğim gibi savunmaya dair hiçbir katkısı olmayan eski tip bir 10 numara. daha iyisini bu yönetim bulabilir mi bulamaz. Bu da işin gerçeği.