1 Mart 2009 Pazar

Beşiktaş Şiirleri



Vedat Özdemiroğlu (V.Ö) Beşiktaş Şiirleri üzerine bir kitap çıkaracağını 2 yıldır söylüyordu. Geçen sene Haziran ayında Uykusuz dergisinde ki köşesinde de kitap üzerine bir kaç kelam etti. Şu anda kitap bitmiş ama dağıtım işi nedense hala gerçekleşmemiş durumda.

Kitabı ortak tanıdık vasıtasıyla okumak niyetiyle ödünç aldım. Saygı Duruşu isimli şiirle başlayan kitap 1. şiir olarak Siyah Beyaz, 2. şiir olarak olarak ise Fuat Balkan ile devam ediyor. Şeref Görkey, Süleyman Seba,Metin-Ali-Feyyaz ile 45+1 e kadar devam ediyor. Ardından 2. yarı başlıyor. Rıza, Şifo'dan Çarşı, Madida, Ferdinand, Bobo, Delgado'ya... 90. dakika şiiri olarakta Muhammed Demirci'ye bir şiir var. 90+1'de ise kendine ithafen yazdığı bir şiiri bulunuyor. Kitabın ön kapağı gayet sade ve anlamlı. Arka kapağında ise abisiyle olan fotoğrafı bulunuyor.

İlk dakikadan son dakikaya kadar, şiir aracılığıyla Beşiktaş tarihini yorumlayarak anlatan bir eser olmuş. Kitabın son dakikalarından bir şiir, 10 numaralı formasıyla Delgado'ya yazılmış olan ...


Matias Delgado

Oyunu kuran matematik
Bozan aritmetik

Senin işin geometrik Delgado

Yap hesabını at pasını
Ardiles aşkına

Oyundan düşür şanssızlığı
Çalımla sakatlığı

Senin işin milimetrik Delgado

Yap koşunu at şutunu
Maradona aşkına

3 yorum:

baschar dedi ki...

Beşiktaş şiirleri için pek bir şey söyleyemiyeceğim zira bir kaçına göz gezdirmiştim ben de, hepsi çok fantastikti := )

Beşiktaş üzerine yazılmamış olsa da, Cemal Süreya'nın "Mut(suz)" şiiri taraftarla Beşiktaş arasındaki ilişkiyi apaçık ortaya koyuyor sanki.


Mut(suz)

Kim istemez mutlu olmayı
Ama mutsuzluğa da var mısın?

Şairler Parkı dedi ki...

sevdayı anlatma ustasıdır, herkes okumalı cemal süreya'yı '' afrika dahil'' . :D

Unknown dedi ki...

Aynı zamanda Cemal Süreya ; Sermayesi insan olan bir kulüptür beşiktaş demiştir...