11 Nisan 2009 Cumartesi

Kocaeli Deplasmanı




Deplasman sınıfına girer mi acaba diye düşünüyordum. Kocaeli güzel bir deplasmandır. Bunu anlamış olduk.

15:15'de haydarpaşa'dan trene binerek koyulduk yola. Üniversite yıllarında trenle haşır neşir olmuşluğum olsa da, ileriye götüremedik. Uzun zaman sonra hem trene binmiş oldum, hem de ilk defa trenle bir deplasmana gitme şerefine eriştim. Askapuska ve Stalker olarak bilinen blogger arkadaşlar bu yolculukta bana eşlik ediyordu. Ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte 7 kişiyi bulan bir taraftar sayısına ulaşmıştık. Çocuklar gibi şendik, vagonu da şenlendirdik yol boyunca.

Söylentiler dolaşıyordu. Kocaeli taraftarları garda bekliyor, dikkatli olun felan. Biz de Greeen Street Hooligans'dan feyz alarak, İzmit'e varmadan 3 -4 durak önce indik. :D
Endişeli bir şekilde Kocaeli sokaklarında adres sorarak stada vardık. Stadın etrafında ise dostluk rüzgarları esiyordu. Alen abi Kocaeli'nin tribün liderlerinden birisi ile el sıkışarak, dostluk mesajları veriyordu.

Kocaeli'nde bulunan arkadaşlarımız biletlerimizi getirdikten kısa bir süre sonra rahatça stada girdik. Deplasman otobüsleri daha şehre varmadığından stad boştu ve kuyruk çilesi felan çekmemiştik. Kuyruk işkencesi çekmeden stada girmekte varmış.

Bilet bulamayan Beşiktaşlılar Kocaeli tarafından bilet almıştı. Maç başlamadan bir hurra ile bizim tarafa geçtiler. Foto'da o taraftarlar görülmektedir. Tabi ki bunların ardı arkası kesilmedi. Kocaeli tribününden sürekli bizim tarafa geçenler oldu. Sonuçta tıklım tıklım bir tribün olmuştu. Bizim yerimiz iyiydi orası ayrı.

...



Beşiktaş ilk yarı 3 gol atsa, 2. yarının sonlarına doğru 1 gol yese bu kadar keyifli olamayacaktı belki de bu maç sonu. Geriye düştüğümüz maçlarda Anadolu'dan rakip her kim olursa olsun Beşiktaş olamazsın şampiyon manalı besteyi muhakkak söyler. Kocaeli taraftarıda bu yanlışa düştü. Kendi hallerine bakmadan rakip hakkında ahkam kesici, kendilerince aşağılayıcı bu tezahuratı söylediler. Ve sonuç ; çok güzel bir şekilde galip geldik. Kocaeli taraftarına ayrı bir parantez açmak tabi ki farz. Çok güzel bir tribünleri var. Mimari olarak değil tabi ki. Mağlup olana kadar takımlarını mükemmel şekilde desteklediler. Senkron bir şekilde tribünlerde tezahuratlarda bulundular. Ama aynı desteği maç sonu yine takımlarına göstermelerini beklerdim açıkçası.

Güzel bir deplasman oldu kısacası. Ege'nin 6 ay önce söz verip, 3 ay önce alıp, 2 ay önce Askapuska ile İstanbul'a gönderdiği atkıma en nihayetinde ulaştım. Atkı ile ilk maçımız şampiyonluk yolunda güzel bir galibiyet oldu. Darısı Eskişehir maçına ...

7 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Aynı trenle gitmişiz, aynı kırmızı polarlı kolpa dayı bize de ''ineceğimiz yerde 200 Kocaeli'li bekliyor, emanetli'' demiş.Kendi yaşadıklarımı okuyormuş gibi oldum. :)

Şairler Parkı dedi ki...

O kırmızı polarlı dayı ile aynı vagondaydık :D
Keşke rastlaşabilseydik Noat.
Ya da rastlaştık belki de .

taksim dedi ki...

Oha yok artık !
Yoksa ..

:)

Noat Samisa dedi ki...

Bizim biletimiz yoktu, sonu belirsiz olsa da gidelim dedik.Bu dayı yanımıza gelince bilet sorduk, muhabbetimiz oradan.Ön tarafta Beşiktaşlı'lar var demişti, demek ki sizdiniz. :)

Stad civarında rastlaşmışızdır elbet.Bir dahaki sefere bilinçli bir karşılaşmaya niyet... :)

taksim dedi ki...

100 kişimiydiniz merak ediyorum ama, aynı dayı bize "trende 100 tane Beşiktaş'lı var, saydım" da demişti..
ne dayı be :)

Bir de polis üst araması yaptı mı size trende, merak ettim..

Noat Samisa dedi ki...

Ahahaha, 100 tane mi? :)

Dayının kolpaları 200 emanetli ile sınırlı değilmiş demek ki.Bizim vagonda bir tek biz vardık, 2 kişi.

Arama olmadı.Ben bilet kontrol eden abiden başka üniformalı görmedim trende.

stalker dedi ki...

sivil polisler bi tek bizim vagonu mu aradılar nedir :)

kırmızı polarlı kolpacı maça bile girememiştir bence :P

dk 1 gol 1, kırmızı polarlı: stadın önünden 12 otobüs kalktı.

ben ve muhtemelen benle beraber 6 kişi: (içten) yalanını s..m.

dk 60 civarı,kırmızı polarlı: trnde en az 100 beşiktaşlı var.

taksim ve ben, aynı anda: (kısık sesle) en fazla 15-20dir o.