4 Nisan 2009 Cumartesi

Meşale Yasak, Biber Gazı Serbest

Maçtan önce yaşanan hadiseler sebebiyle ne galibiyete, ne de takımın istekli mücadelesine sevinebildim. Bütün bunlar, olayların gölgesinde kaldı. Gün içerisinde semtten güzel haberler gelirken, birden ortalığın karıştığını, polislerin taraftarımıza müdahale ettiğini öğrendik. Sonrası epey karanlık, karışık.

Sahaya çıkan her 2 takım da günün sözde anlam ve önemini taşıyan pankartlar ile çıktılar. Ancak emniyet mensupları kendilerine yakışan tavrı az öncesinde stad dışında göstermişti. Bu nasıl bir zihniyettir ki takımı ile kucaklaşmak isteyen, hiçkimseye zarar vermeyen bir topluluğa şiddet uygulansın. Nasıl bir açıklaması var bunun? Takımlarını desteklemek uğruna trafiği tıkadıkları için midir? Yani olası trafik kargaşası yüzünden mi biber gazları sıkılmış, panzerler devreye girmiş, tazyikli su ile taraftar püskürtülmeye çalışılmış, şiddet uygulanmıştır. Beşiktaş taraftarı bugün neden şiddete maruz kalmıştır? Lütfen emniyet mensupları bunun yanıtını versinler.



Anne babaları ile maça gelen Yavru Kartallar'a hayatları boyunca unutmayacakları o sahneleri yaşatan şahıslar (şahıs kelimesi burada lafın icabı kullanılmıştır.) nasıl bir hastalıklı zihniyeti temsil ediyorlar? Ha tabi unutmadık, 23 Nisan'da çocukların bulunduğu kapalı alt tribününe de biber gazı sıkan aynı zihniyetti.

Beşiktaş taraftarı bugün yaşadıklarının hesabını sormalıdır, yönetimi de taraftarını sahipsiz bırakmamalıdır. Taraftar ilk hamlesini hemen maçın başında emniyete duyduğu öfkeyi dile getirerek yapmıştır. "Polis az bile yapmıştır" diyen insan kılığındaki Erman Toroğlu, Beşiktaş taraftarını eleştiren sözde Beşiktaşlılar Ömer Güvenç, Turgay Demir. Nefes tüketmeye bile değmezsiniz.



**********************
Artık çok net bildiğim bir şey var ki, sonuç ne olursa olsun sahadaki Beşiktaş sonuna kadar mücadele ediyor. Bu gece de aynı şey oldu. Golü bulduktan sonra da fırsatlar yakaladık, rakibimizin 10 kişi kalması ile daha kolay uzanırız sanırken, Bobo'nun cömertliği sayesinde tek gol ile yetindik. Biz atamadıkça Kayseri haliyle umutlandı. Kaybedecek bir şeyleri olmadığı için ara ara yüklendiler. Tello değişikliği ile oyuna hareket geleceğini düşünüyordum; ancak Tello'nun Ekrem'in bulunduğu sağ kanattan ayrılmaması o hareketi engelledi.

Şampiyonluk beklentisinin yarattığı stres umarız ki bizlere zarar vermez.

Beşiktaş artık kolay kolay Şeref Bey'de puan kaybetmez. İçerde oynayacağımız maçları düşününce daha çok umutlanıyorum.

Kayserispor, Ertuğrul Sağlam zamanında daha sistemli ve can yakan bir ekipti. Şimdi son demlerini oynayan bir halleri var. Kayserili taraftarların Tolunay Kafkas'a duyduklar tepki haklı. Maçın sonlarına doğru Toraman'a bir şeyler söyledi Kafkas, Toraman da " Ne var hocam?" dedi. Senin haddine değil Kafkas, sen kendi oyuncularına bak. Cangele'ye, Topuz'a...

Çok daha güzel bir akşam olabilirdi, keyfimizi kaçırmasalardı.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Son resim bir şey söylemeyi engelliyor..

O tekme...

Bay Kerahet dedi ki...

şerefsizler. Askere de polise de helal olsun!

http://golsuzesitlik.blogspot.com/2009/04/allah-162000-kere-belanz.html

Şairler Parkı dedi ki...

Yönetim taraftarı yalnız bırakmasın dedik. Açıklama yaptılar neredeyse polisten özür dileyecekler. Sizlerin başta olmasını sağlayan herkese yazıklar olsun. Beşiktaş ismi ile anılmanızdan utanıyorum.

Ege