12 Nisan 2009 Pazar

Şampiyon Olacağız Beşiktaşım Bu Sene









Daha önce hiç Evka-4'e gitmemiştim. Orada bir spor kompleksi olduğunu da bilmiyordum. Oraya varana kadar bu kadar yorulacağımı da bilmiyordum. Hentbol liginin en önemli maçlarından biri bugün oynandı ve maçın oynandığı salonun yerini kimse bilmiyor.

Celal Atik'de oynanır genelde maçlar. Seçimi bahane gösterdiler. Ne alaka dedik, yanıt bulamadık. Sonra Buca'ya aldılar, maça 1-2 gün kala yine değişiklik. Bunca oyuna rağmen, katılım güzeldi.

Maçın böyle bir skor ile bitmesinde hakemin katkısı çok büyüktü. İzmir Belediye ile yapılacak olan maça İzmir bölgesinden hakem vermenin mantığını keşke açıklasa bize federasyon. Maçın hemen başında en önemli oyuncularımızdan biri olan Utku sakatlandı. Kalecinin yaptığı faul direk kasti. Utku, uzun süre yerden kalkamadı ve sonrasında oyunu terketti zaten. Kaleciye sadece 2 dakika cezası verildi. Bu dakikadan sonra saçmasapan faul kararları, ataklarımızın kesilmesi, itiraz yüzünden saha kenarında olan Utku'nun kırmızı kart görmesi...Beşiktaş'ın Avrupa'da ve ligde hedefine devam ediyor olması birilerini rahatsız mı ediyor? Tek müessese kulüp olan Beşiktaş'ın varlığı rahatsız mı ediyor?

Bu skor ile liderlik fırsatını kaçırdık. Play off mücadelesinde bu takım şampiyon olacaktır. Çünkü bunu hakediyor ve istediğini gösteriyor.

Hentbolden çok başka bir zevk alıyorum. Takımın formasında reklam olmaması, oyuncuların her birinin müthiş özverisi, Beşiktaş'lı olduklarını gerçekten hissettirmeleri onları özel kılıyor. Futbol takımında böyle tek bir oyuncu olsa tapar tribünler. Ama ne yazık ki hentbolcülerimiz sadece belli maçlarda ilgi görüyorlar. Taraftarın her yerde ve her zaman sahip çıkarak, destekleyeceği bir Beşiktaş çok daha farklı olacaktır. Dolu tribünler önünde oynamayı seviyor oyuncularımız. Her golden sonra tribünle olan dialogları bunun kanıtı. Kırmızı kart sonrası tribüne gelen Utku, bir süre maçı bizlerle izledi. Maç sonunda Zelic kollarını açarak, defalarca tribünün önünde eğildi.

"Kartal gol, gol, gol bizleri baskı altına alıyor, zaman zaman taraftarımızın tezahüratları bizde baskı oluşturuyor." zihniyetini futbol takımında kaptan yapmıştık biz. Ve Beşiktaşlı olduğunu iddia etmişti bizlere. Aradaki farkı öğrettiği için teşekkür ederiz kendisine! Her hentbol maçında bunun ayrımını tekrar tekrar öğreniyoruz.

1 yorum:

taksim dedi ki...

Pankart kötü durmuyor bu arada, ellerinize sağlık sayın ege :)