17 Aralık 2009 Perşembe

Masum Bursa Taraftarı


Üzülmemek elde değil.
Şehirlerinde her renk ve takımın olmasına saygı duyan değerli Bursa taraftarları terbiyeli bir deplasman yapamayacak. (!!!)

Neden herşeye bu kadar masumane bir çerçevede bakılıyor. Daha 2 ay önce sadece bursa otogarında mola veren bir otobüsteki Beşiktaş taraftarını döven Bursalılar değil mi ?
Adana'da oynanan maçta bizim taraftarın arasına girip çoluk-çocuğa saldıran bunlar değil mi ?
Bir gazetenin haftasonu ekine '' yolda siyah-beyaz inek gördük, sinirlenip oracıkta kestik'' diye demeç veren hangi takımın tribün lideri ? Bu örnekleri sadece ulusal medyadan takip ettiğimiz kadar biliyoruz. Bir de medyaya yansımayanlar vardır.

Emniyet'in yaptığı ya da yapamadığı eleştirilecek bir durumdur. Ama bunu yaparken bu kavga bitsin demek cahilliktir. Hangi kavga bitsin ? Ortada bir düşmanlık varsa bu Bursa taraftarının paranoyaları sonucu Beşiktaş'a olan düşmanlığıdır. Beşiktaş taraftarı ise Bursa'nın bu oyununa gelmez. Beşiktaş'ın rakibi değildir bir kere Bursa. Bunu belirleyen ligdeki konum felan da değildir.

Gören-duyan sanacak ki bursa taraftarı delikanlı gibi gelecek takımını destekleyecek gidecek. Böyle bir amaçları varsa zaten belli ederlerdi. Şehirlerinde ne zaman ki insanlar formalarıyla-atkılarıyla rahatça dolaşırlarsa o zaman niyetlerini belli etmiş olur bu takımın taraftarı.

En iyi senaryo ihtimalini yazayım. Önümüzde ki senelerde Bursa taraftarının inönüye gelmesine izin çıktı ve Beşiktaş Bursa'yı yendi. Ertesi gün Bursa'da ki Beşiktaşlıları nasıl bir gün bekler ? Buna düzgün bir cevap verilebiliyorsa Bursa taraftarı yarın gelsin İnönü'ye.

Bir büyüğümüz güzel bir söz söylemiş ''Nefret bizim gıdamız olamaz'' diye. Nefret bizim gıdamız olamayacağı gibi gıdası Nefret olana da sevgi ve saygı ile yaklaşamayız.




4 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Tavsiyem Beşiktaş'ın da karşı yakadaki Kadıköy sakinleri gibi bir ""sözde"" cumhuriyet gösterisine girişmesidir. Muammer Güler kontrolünde İnönü'ye giriş çıkışları vizeye bağlarsınız, cümleten rahatlarız! Nasıl hoş olmaz mı?

Sütten çıkmış ak kaşığım vur Bursalının dibine!

Şairler Parkı dedi ki...

Bravo Ziggy. Mükemmel anlamışsın beni.

Emniyetin kararı kocaman bir ayıptır. Bunu desteklemem sözkonusu olamaz. Ama neden böyle bir karar alındığının açıklaması iki takım taraftarı arasındaki düşmanlık olarak lanse ediliyor. Ne düşmanlığı yahu ortada bariz Bursalıların çirkefliklerinden başka birşey mevcut değil.

Eğer ki Eses taraftarının normal bir günde bile İstanbul'da dayak yeme ihtimalini anlayışla karşılıyorsan sana daha fazla açıklama yapma gereği duymam.

marmara

ziggytheking dedi ki...

Kelime doğrulamada yeşil beyaz olarak "baronsab" çıktı. Bir u harfi olsaydı maçı yarın Bursa'nın alacağını söylerdim. Totem bir yerde :)

Bursalının dibine derken dayak yeme olayını kastetmedim. Olayın tek taraflı olarak ele alındığını kastettim. O taraklarda bezim yok ve Ankara'daki mevzular yüzünden kendim formayla gezmiyorum. İşin içinde azıcık olan ve aklını kullanan forma-atkı mevzularına çok takılmaz ve nerede hangi şehirde nasıl davranılacağını bilir. Etme bulma dünyası bir yerde.

Kararın ayrıntısını bilmiyorum ama eğer bu ülkede en temel haklardan birisi olan seyahat etme hakkı ellerinden alınıyorsa tepki vermemiz gereken SADECE budur. Emniyet kararını ayıplayayım ama Bursa taraftarına da kinayeyle dokundurayım bana pek objektifmiş gibi gelmedi. Hem Beşiktaş ŞL'de 2. tura veya UEFA'ya gitmediğine göre bence Bursa Beşiktaş'ın en ligdeki zirve mücadelesinde en doğal rakibidir. Görüş farkı bir yerde.

Şairler Parkı dedi ki...

''kararın ayrıntısını bilmiyorum ama eğer bu ülkede en temel haklardan birisi olan seyahat etme hakkı ellerinden alınıyorsa tepki vermemiz gereken SADECE budur.''

Evet yapılan da zaten bu. Seyahat hakları ellerinden alındığı için basın ve internet alemi tarafından buna tepki veriliyor.
Kinaye ile dokundurma gibi bir amacım yok. Direk söylüyorum. Bursa taraftarlarının faşizan eylemleri es geçilmemeli.

Rakip kelimesini bile yanlış anlamanı kavrayamıyorum.

marmara