23 Aralık 2008 Salı

...


-2 günden beri her dakika, geceden kalma şekilde baş ağrısı ile, sinirden ağrıyan mide sıkıntısı ile geçer mi? Beşiktaşlı isen geçer...

- Bütün bu sıkıntı, derbeder ve hüzün anında bundan nemalanmaya, dalga geçmeye çalışan gerizekalılar ortaya çıkar mı? Çıkar, hem de büyük bir aşkla!

- Kitap, aynı zamanda işimin bir parçası. Dini kitap satmıyoruz diye tavır koyan gerizekalı, çocuklara biyoloji dersinde sadece bitkilerin fotosentez yapmadığını kanıtlamak için anlatılabilir.

- Marmara, iş yüzünden Belek'te. Rüştü ile aynı otelde kalıyor paşa hazretleri. Konuşma fırsatı bulmuş. Bununla ilgili yazacaktır zaten. Ama özetle " En büyük taraftar, futbolcular sahtekar " dedi.

- Beşiktaş'ı çocukken gönlünde yaşamayan adamdan bir bok olmaz.

- Beşiktaş Sen Bizim Allahımızsın!

4 yorum:

yuki the zorba dedi ki...

üstad, hiç yazmasan da olurmuş, bu kadar muhteşem bir fotoğraf olur mu... Oturduğum yerde kalakaldım...

Adsız dedi ki...

aha buraya yazıyorum, seneye ne kombine alırım ne maç izlerim/dinlerim. beşiktaş camiası giderek sıkıyor beni. ülke ile paralel gidiyor aslında gözümde. son zamanlarda türkiye insanyla ortak yan bulmakta zorlanıyorum, onlar mı yabancılaşıyor ben mi bilmiyorum ama aynı şeyi beşiktaşlılara karşı da hissediyorum. giderek ayrışıyoruz, birbirine benzeyenler çoğunluğu bataklığa çekiyorlar her şeyi/herkesi. sevdamı paylaşmayan adamla aynı tribünde bağırmak zul geliyor artık. bırak bağırmayı aynı ortamda bulunmak bile acı veriyor.

uzaktan da severim. 13 yıllık atkımı yine sararım boynuma, ama sokakta göz göze gelmem herhangi bir beşiktaşlıyla. içimden söylerim marşlarımı, inlemem bıçak kemiğe dayansa da...

ferdinand dedi ki...

stalker hislerimize tercüman olmuşsun bir nevi. zaten herşeye, herkese en yakınlarına dahi yabancı gözlerle bakarken bir Beşikteş vardı o da gitti, elde var hüzün! diyesi geliyor insanın...

Demirören hem kulübün genel kimliğini hem de taraftarı değiştirmeyi başardı. Hala bu adama inanan, bEşikteşı seviyo diyen insanları görmek ürpertiyo, bir hoş ediyo beni. Küçükken televizyonun ses veren kısmına kulağımı dayayıp tribünlerden gelen sesi anlamaya çalıştığım günler sanki yüzyıl öncesi gibi, bu kadar kötü yönetilen, dejenere olan, sıradanlaştıranlara karşı tepki koymamak çok acı.
Tek derdimiz tatmin olmuş, desibel olmuş, beğenmediğimiz Ank.Gücü taraftarı 3000 üzerinde kişiyle yönetimini protesto etti geçen gün.

Beşiktaş hiç bir zaman 2-3 senede bir şampiyon bir takım olmadı bunu bazılarının kafası almıyo ne yazıkki, bu herif başımızdayken şampiyonluk oldu ya gelse bile ne olacakki. Farklı olanın bittiği, herşeyin sıradanlaştığı düzende beşiktaşta modaya uydu ne yazıkki, yaktı viran eyledi bizleri...

Adsız dedi ki...

geceler daha da uzuyor, bir sağa bir sola boşa sallanıyoruz...
alkol de artık yol yordam göstermiyor, bizim siyah-beyaz'ımız reel dünyadan elini eteğini çekerken..
Ey Benim Güzel Beşiktaşım..
Ey Benim Canım Beşiktaşım..