11 Şubat 2009 Çarşamba

Seba Sonrası Beşiktaş Paneli

Önceki gece Moda Kartallarının tertiplediği Seba Sonrası Beşiktaş isimli panele katılma fırsatı buldum. Medyada pek yer bulmamasına ise şaşırmadım. Sinan Vardar, Hürser Tekinoktay, Adnan Dinçer, Rıdvan Akar , Fatih Doğan ve Haluk Kesim konuşmacılardı.

Her konuşmacı kendi tanık ve yakın olduğu konular doğrultusunda konuşmasını sürdürdü.
Sinan Vardar ve Adnan Dinçer Özkaynak Sisteminin önemini, Hürser Tekinoktay Fulya konusunu, Fatih Doğan Medya ve Fulya konusunu anlattı. Benim için semtin çocuğu olan Rıdvan Akar ise tribün ve medya üzerine konuştu. Salondaki gerilen stresi azaldığı anlarda Rıdvan Akar'ın konuşmasına denk geldi.

Sinan Vardar iddialı bir şekilde mali kongrede ibra etmeyeceğini ve birkaç güne kadar bir başkan adayını çıkacağını söyledi. Sorulan bir soru üzerine geçen sene ki mali kongredeki pasif konumunuda kabullendi.

Adnan Dinçer konuşmacılar arasında tabiri caizse yönetime giydirmeyen tek konuşmacıydı.
Fatih Doğan ise mensubu olduğu medyayı kıyasıya eleştirerek ve zaman zaman çelişkili açıklamalar yaparak salondaki dinleyicileri pek tatmin etmeyen bir konuşma sergiledi.

Hürser Tekinoktay'ın Fulya incelemeleri gayet başarılı. Geçen sene mali kongreyi ibra etmeyenlerin arasında ve davanın avukatı.

Haluk Kesim Beşiktaş'lı olmasını sağlayan dayısının hayatı ise gecenin en enteresan hikayelerinden biriydi. 20 yaşında Beşiktaş kalecisiyken bir kıza aşık olup onun peşinden giden ve daha sonra aklı dengesini yitirmesine kadar varan bir aşkın pençesine düşmüş. Uzun yıllar doğru düzgün kimselerler konuşmamış. Haluk Kesim konuştuğu ender kişilerden biriymiş. Dayısının Beşiktaş'ı anlatmasıyla saplanmış bu sevdaya.

Bu kadar konuşmacıdan sonra en son sözü alan Rıdvan Akar ahlar vahlarla giden geceyi gülüşmelerle bitirmemize neden oldu. Ne de olsa Semtin Çocuğu.

Fatih Doğan yerine Cem Dizdar olsaydı çok daha sıcak bir panel olurdu.
Yine de böyle bir panelin düzenlenmesi sevindirici.
Erman-Şansal ikilisinden Beşiktaş'ı dinlemek zul geliyor bünyeye.
Beşiktaş kelimesi ağzına yakışan kişiler Beşiktaş desin yeter ...

Hiç yorum yok: