6 Ağustos 2009 Perşembe

Batuhan Karadeniz


Batuhan'ın Antep'le anlaşamayıp, takıma geri döndüğü haberi çıktığından beri haberleri yokluyorum sürekli. Mustafa Denizli, Batuhan'ın takımda kalmasına onay verdi şeklindeki haberin geleceği anı hayal ediyorum.

Bütün bunlar olup biterken, etrafta bolca Batuhan aleyhinde yazılar okumak da mümkün. Karaktersizliği, ahlaksızlığı, kafasızlığı, cacık olmayacağı...Böyle geniş bir yelpaze işte!!

Evet Batuhan sorunlu bir genç görünümü çiziyor şu an. Yaptığı, söylediği her şey aykırı duruyor çoğu zaman. Basının istediği malzeme bolca var Batuhan'da. Ve yaptığı ufak bir şey bile dallanıp, budaklandırılabiliyor. Batuhan'ın etrafında doğru adamlar olmadığı için de gündemden hiç düşmüyor.

Kim bu doğru olmayan adamlar? Ya da nasıl adamlar olmalı etrafında?

Batuhan, birkaç sezon önce ligin başlarında, Antep'e deplasmanda (son dakikalarda) gol atarak Beşiktaş'a 3 puanı getirmişti. Bu 3 puan sonrası Yıldırım Demirören, Batuhan'a ev satın alarak oyuncusunu ödüllendirmişti. Açıkcası böyle bir hamleden sonra Batuhan'ın tavırlarında değişim olmasını yadırgamıyorum ben. Takımın genç oyuncusu 3 puanı getirdi diye ev almak nasıl bir ödül şeklidir? Oyuncuyu motive mi eder? Yoksa erkenden oldum havasına bürünmesine mi yardımcı olur? O hamleye karşılık "kral yapmayacaksın, kral olacaksın" cümlesi yakışır. ( Tabi bu haber de doğru ise)

Yanlış adamlardan bir diğeri Sinan Engin. Sinan Engin'i manevi baba, abi gören futbolcu ya da futbolcuların hangisinden başarı beklenir? Kılavuzu karga olanın diye bir atasözü var, duruma epey uyan.

Beşiktaş'ta gelenek, maneviyat, ahlak, erdem kavramlarının anlamlarını bilmeyenlerin el attığı her şey kuruyor. Ve ne yazık ki Batuhan da bu kurumaya dair hızla ilerliyor. Bu durumdan kurtulması için de tek umudum, aralarının bozuk olduğu iddia edilen Mustafa Denizli. ( Ah Tigana, ah...)Denizli, geçen sene hocalık anlamında doyurucu işler yapmamıştır bana göre. Ancak Beşiktaş'a iç huzuru getirdiği gerçeği de yadsınamaz. Uzun zamandır takımda olmayan arkadaşlığı üst boyutlara getirmiş, takım içindeki sıkıntıları asgariye indirmiş ve yönetimin çenesini kapatmayı başarmıştır. Bu da bizi şampiyonluğa taşıyan temel birkaç noktadan biri.

Bu huzur ortamında Batuhan'ın kendine yer bulması sağlanırsa Beşiktaş'ın ileri ucunda özkaynaktan birini görmemiz an meselesi.

Bütün bunların dışında adamın bir de büyük yeteneği var. İlk konuşulması gerekeni sonra söylüyoruz. Bugüne kadar oynamış olduğu tüm yaş grupları içerisinde ses getirmiş bir adam. Süper lige dair ilk tecrübesinde 14 maçta 8 gol atabilme başarısını gösterebilmiş bir adam. ( Forvetlerimiz ligde kaç gol attı geçen sene??) Nobre'ye milyonları saçtığımız yerde, şans bulmayı sonuna kadar hakeden bir adam.

Solda İsmail, sağda Rıdvan, ön liberoda Necip, ileride Batuhan..Bir nevi devrim.

2 yorum:

oneblood dedi ki...

bu akşam demirören Batuhan için Beşiktaş forması daha erken dedi. Yaşının genç olması topa iyi vurması kafa toplarına iyi çıkmazı yetmez kafa olarak bizim istediğimiz yerde olması gerek tarzı birşey söyledi. Açıkça söylemese de "adam olsun öyle gelsin" demeye getirdi durumu. Teklifler var değerlendirecez dedi bu sezon da Beşiktaş forması giymesi zor gibi. Sözleşmesi 2011 de bitiyor diye biliyorum, Ocakta Demirören tekrar başkan seçilirse Batuhanı elimizden kaçırırsak hiç şaşırmam.

Şairler Parkı dedi ki...

Demirören bize başkan olabiliyorsa, Batuhan da rahatlıkla A takımda oynar.

Ege