29 Kasım 2009 Pazar

Bir Hayal : Nobresiz Beşiktaş


Peşpeşe oynanan maçlar sonrasında bu maçta iyi futbol beklemiyordum kendi adıma. Bununla birlikte ilk yarıda gol bulduğumuz takdirde, maçın üst biteceği yönünde tahminde bulunuyordum. Tabi bunları düşünürken Nobre'ye muhtaç olacağımız gerçeği gelmemişti aklıma.

İlk 5 dakikalık Sivas baskısından sonra kontrollü şekilde oynamayı becerdik ve Bobo ile golü de bulduk. Peşine attığımız ve ofsayt olduğu gerekçesiyle sayılmayan gol verilse o dakika biterdi maç. Bobo'nun sakatlanıp, oyunu terketmesi birçok Beşiktaşlı'yı umutsuzluğa sürüklemiştir eminim.

Takım bu denli yorgunken, karşısındaki rakip çok uzun süredir maç yapmamışken, beden olarak çok diri iken santroforunuz Nobre ise üzülmemeniz mümkün değil. Keşke Mustafa Hoca cesaretli olsaydı da Bobo'nun yerine Batuhan'ı soksaydı oyuna. Çok daha başarılı olacağına, kaleyi korkmadan yoklayacağına eminim. Oyuna girdiği andan beri ne yaptığını çözemedim. Çözebilen beri gelsin.

Maçın ikinci yarısında da kritlik bir dakikada oyundan Tabata'yı aldı hoca. Nihat oldukça verimsizken, daha istekli olan Tabata'yı oyundan çıkarmak da ikinci bir hataydı. Sonrasında Sivas'ın kontrolsüz saldırma çabası ve bizim adımıza kaçan goller. Golle sonuçlandırmak daha kolayken, kaçırabilmek de yeterlilik-yetersizlik mevzusunu gündeme getiriyor tekrar.

Wolfsburg ile başlayan, Sivasspor ile biten dönemi başarıyla geride bıraktı Beşiktaş. An itibariyle ikincilik koltuğundayız ve gol yememeye devam ediyoruz.

Beşiktaş'ın elde ettiği yükselişi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın başarısızlıklarına bağlayan çok bilmişler: Twitterlarınızda, bloglarınızda, gündelik hayatlarınızda tartışmaya devam edin. Çünkü izlemesi çok keyifli.

6 yorum:

mceyhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mceyhan dedi ki...

Maçı izlerken aynen şöyle düşündüm ; Seni transfer edeni bir kere, türk yapanı iki kere 2,5 milyon € vereni 3 kere...:)) Nihat'a da ayrı bir parantez açmak gerekiyor.Sağ kanatta kendisini pek göremedik. Kaş gidip geldi, Nihat hep içeriye kaçtı. Ama olsun "sarışınlar"ın bu halini görüp keyif almak çok güzel.

sampi dedi ki...

Nobre etkisiz elemanliga devam ediyor. Dokundugu topu ezdi, akinlari oldurdu. Bu kevgir defansa karsi Bobo 3'lerdi. Son vurus, son pas ozurlusu on stoper. Takimin en cok para alan 4. oyuncusu ustelik.

Neyse, takimin iskeleti oturuyor. Tavsanlar bitti gibi. Aman geri gelmesin.

SirEvo dedi ki...

Nobre=Nihat=Tabata
Gözümde hepsi aynı. Yazımda da belirttim zaten...

http://cineshoot.blogspot.com/2009/11/futbol-tanrlar-bu-hafta-bizleydi.html

Attığımız ama ofsayt diye kesilen gol ise tam bi skandal. Adam 2. golünü atacaktı maçtaki iyice kendine gelecekti yav...

rogerio da silva bobo dedi ki...

Yeteeeer Nobre Yeeeeter

Adsız dedi ki...

Ben anlamıyorum arkadaş.Mustafa Hoca neden bu kadar Nobre sevdalısı.Adam kaç maçtır,kaç yüz dakikadır gol atamıyor.Hadi golü geçtim bari iyi oynasa,pas dağıtsa,top indirse,rakibi yorsa.Hiçbirisi yok.Kenarda Batuhan oturuyor.Yazıktır bu evladımıza.Hiç bişey yapmasa kornerde kafa vurur Batuhan.Adım gibi eminim Batuhan'a 2 maç şans verse ortalığı dağıtır.Bi de bu Nobre takımın en fazla kazanan oyuncusu.Haksızlık var ortada adaletsizlik.Ara transferde derhal Nobre gönderilmeli.Boşuna masraf kulübümüze zarar.Batuhanımız'a yazık.