24 Ocak 2009 Cumartesi

Bir Zamanlar ...


Tarihi sit alani oldugu icin bina, yenileme calismasini felan birakin, yol yapiminin bile imkansiz oldugu soylenen Dolmabahce vadisi olarak gecen alanda, yani mabedimizide icinde burunduran bolgede metro icin yol yapim calismalari butun hiziyla devam ediyor. Şu haliyle stadin etrafinda 1 tur atmak yarim saat surmekte. hafta başında basına da yansidigi uzere bir baskan
bir bakana gel beraber bir is yapalim sen imzayi bas ben parayi diyerek gecmise perde cekelim, modernleselim guzelleselim operasyonu icin yardim istedi. fotografta gorunen yer hala mevcut ismiyle belestepe ve yine belirttigim uzere stad etrafinda her yer kazilmis durumda. bu kazilardan gelecek tahlili yapmak gerekirse, ongorum sudur ki, bu stadi yikacaklar.

aman sizde ne geri kafali taraftarsiniz yahu, eski staddan kurtulacaksiniz iste diyenlere es vermeden cevap veriyorum. evet tanim olarak karsiligi buysa geri kafaliyim.
persembe gunu pankart asmak icin stada gitmistim. stadin ici, disi, calisanlari, calisip calismadigi belli olmayanlari ve stad etrafindaki copler ... bakin sikayet ettigim kisimlara, eski oldugu icin wc ler yetersiz, giris ve cikislarda kapilar az oldugu icin cok bekliyoruz, usuyoruz alttan isitma olsun. terliyoruz ustten pufur pufur essin demiyorum. stadin bedeninde degil, o beden uzerinde ki hakimiyeti olan anlayista sorun ve sorumsuzluk vardir. yikilmasi gereken bu basibosluk, vurdumduymazliktir.

mimarlar odasininda belirttigi uzere bu stadin yikilip, yeni bir stad yapilmasina gerek yoktur. yorgun beton olarak tabir edilen kisimlarda restarasyon calismalari yapilmasi yeterli goruluyor.

bu stadi yikarlarsa ....
bitiremezler !!!
bitirirlerse ...
bakamazlar !!!
hem bitirir hem bakimli bir stad yaparlarsa ...
-sa kisminda yine mimarlar odasina ceviriyoruz mikrofanlarimizi.
komsu para babalari stadin yikilmasini bekliyor. stadin yikilmasi bir yasagin ortadan kalkmasi demektir. o bolgede yeni yatirimlarin - yatirimdan kastimiz eglence ve turizm sektoru - onunu acacaktir. besiktas orada stad yikabiliyorsa bizde buraya bina dikebilecegiz diyecekler, diger komsu alisveris merkezi yapma telasina dusecek. semtin icinden baslayan milanolasma ya da diger adiyla modernlesme calismalari boylelikle stada kadar varacak. ver elini oradan eminonu. neyse eminonu simdilik konumuz degil.

bir ustte ki iddaalasmaya geri donelim.
hem bitirir hem bakimli bir stad yaparlarsa ,
artik ongoruler de bulunamakta marmara insani.
bizi o stada alirlar mi ?
belestepeyi o yuzden mi simdiden yok ediyorlar ?
7 arkadas birlesip bir kapali kombine girmek caiz midir ?


bundan yillar sonra, bir sahilde ellerde biralarla Beşiktaş'ı konusurken
Bir Zamanlar diye cumleye baslamamak dilegiyle

Hiç yorum yok: