27 Şubat 2009 Cuma

Yallah Cinler, Periler, Gulyabaniler


Belediye'yi yenemeseydik eğer iyice sendroma bağlardık. İlk etapta bunun ağırlığı üzerimizden kalktığı için mutluyum. Sonrasını ise ifade etmekte zorlanıyorum. Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında ilk dakikadan itibaren istekli bir Beşiktaş vardı sahada. Bugün ise ilk yarıda yalandan oynayan, ikinci yarıda ise strese bağlayan Beşiktaş.

Şundan artık adım gibi eminim ki zaten beyazları olan saçlarıma yeni beyazlar eklenecek. Hem de her geçen hafta bu ihtimaller daha da artarak. İyi top oynamadık bu akşam, gol gelmedikçe tribünler daha da gerildi, takım paniklemeye başladı. Böyle durumlarda oyuncular bir an önce golü bulmak adına saçmalıyor. Top kayıpları artıyor, takım olgusundan ziyade "ben" öne çıkıyor. Tello bu "ben" kısmına iyi bir örnek aslında. Ancak bu şekilde kazandırdığı maçlar olduğu için göze batmıyor, daha doğrusu ses edilmiyor. Bu gece de onun golü bizleri rahatlattı.

Sözde beyefendi Avcı'nın takımı bir anda yatmaktan vazgeçti. Fakat burada bir öz eleştiri yapmakta fayda var. Golü bulduktan sonra maç bitmiş gibi davrandık ve rakibimiz serbest vuruş kullanırken " yere yatsanıza" diye bağırdık. Adamlar motive olup 10 saniyede bunu gol yapmasalar bari derken, yedik golü. Yine kahır, hep kahır bölümünü bilmem kaçıncı kez oynayacakken galibiyeti elde etmek harika.

Yine bir cuma kazandıktan sonra rakiplerimiz de hafta sonu puan kaybederse, toteme bağlayıp bütün maçlarımız cuma olsun diye dileyeceğim.

Bütün bunlar dışında Hakan Arıkan'a yüklenenler, küfür edenler kendilerini çok iyi Beşiktaşlı olarak tanımlıyorlardır. Bu akşamki maçın tekrarı olursa, kendilerine baksınlar , ne kadar çirkin gözüktüklerini bir de kendi gözleri ile görsünler.

Ve olan biten her şeye rağmen " Beşiktaş, sen bu coğrafyanın en güzel iklimisin..."

3 yorum:

Dolmabahce Caddesi dedi ki...

" Beşiktaş, sen bu coğrafyanın en güzel iklimisin..."

ne güzel bir cümledir.

maça gelirsek bu takım şampiyon olurken bile 1-0 2-1 kazandı, kanser etti bizi alıştık sanırım buna.

Gokhanson dedi ki...

Belediye maç sonuçları Abdullah Avcı'yı anlatır mı bilmem? Çıkıp ben Türk hocayım..Adam gibi adamımım..
Şu adam gibi adam tanımlamalarına uyuz olmaya başladım.Ertuğrul Sağlam ile başladı.Kafiyeliydi...İlk kim başlattı? Kendisi..Adam gibi biri böyle der mi?
Yada anasına bile söven bir kulübe hocalık yapar mı? Hem de her alanda Bjk'e sataşan bir kulübe...Şike yapmışmış...Kendi puan durumlarının kontrol etsinler bi zahmet..

Sabri 3 gün önce küfürle kovulmaya çalışıldı... 3 gün sonra 3'lü çektirdi... Bülent Korkmaz, Lincoln'ü oynatmam Arda'yı kaptan da yaparım dedi..Öyle mi oldu ? 2002-2003 sezonunda kaç puanla kaç galibiyetle hangi sırada kümede kaldıkları ortada...Bir sonraki sene 2003-2004 sezonunda ne kadar ilerleme kaydettikleri de... Başka takımlar tarafından şike yapıldığını ve bu yüzden 2 yıl 2.ligde kaldıkları iddasıyla şehirlerine Bjk taraftarını sokmak istemiyorlar...Kimse de demiyor ki son 7 maçta 6 galibiyet alabilen güçlü bir takım ( hatta şampiyonluğa giden takımların bile yakalayamayacağı bir istatistik )geri kalan 24 maçın sadece 4'ünü kazanmış...Bir yerde bir sorun var..Tekrar ediyorum 24 maçta 4 GALİBİYET , son 7 maçta 6 GALİBİYET...Tamam bu hırs, motivasyon, yetenek ve şansla gerçekleşebilir. Peki şike yaptığı ortaya atılan Bjk farzedelim bu sene de küme düşürmek istedi timsahları... Düşerebilir mi? Hayır...Ya da bir sonraki sene? Cevap gene hayır... Bir takım başarısızsa düşer...Biri tarafından düşürülemez..Yaptıkları 2 maç var aralarında o kadar...Anlamayanlara duyurulur...Ve o sene Bjk 2 maçta da 1-0 galip geldi...Madem öyle alsalardı maçın birini...

Şairler Parkı dedi ki...

İnsanlara çok kolay sıfatlar takıyoruz biz. Efendi, beyefendi, adam gibi adam..Gördüğümüz birkaç kare, birkaç afilli söz yetiyor. Sonra o baştacı ettiklerimizin diğer yüzü daha doğrusu gerçek yüzü ile karşılaşınca bolca ünlem ve soru işareti kullanıyoruz.

Abdullah Avcu sitem etmiş maç sonunda. Benim de bol sitemim var nice şahısa, efendi bozuntularına.

Ege