23 Ağustos 2009 Pazar

Beşiktaşım Benim...#2 (5 Kasım 1998 Valerenga Maçı Sonrası)



Tayfur'dan sonra bu takıma kaptan gelmediğini iddia ederim her zaman. Geçenlerde Tayfur ne demişti şampiyonluk primi ile ilgili : " Bizim için en büyük prim şampiyonluk. Biz primimizi Denizli’de fazlasıyla aldık." Herkesin söyleyemeyeceği cümlelerdir bunlar. Söylemek için öyle hissediyor olmanız lazım. Yalan söyleyenin aklına böylesi gelmez zira.

Şifo'nun burada gönülden özür dilemesi gibi.

O baba, sabah çocuğuna ne dedi? Ertesi gün bizler okulda ne demiştik arkadaşlarımıza?

Arşive katmak isteyenler için:

Valerenga maçı sonrası


6 yorum:

Redman dedi ki...

Mukemmel seri. Devamini bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Aklıma bu maçtan birkaç yıl önce radyodan ilk yarısını dinlediğim Malmö maçı geliyor. İlk yarı 2-0 bitmiş ve rahat bir şekilde yatıp uyumuştum. Sabah kalktığımda ise yıkılmıştım. Anlatamam.

Valerenga maçında ise rahmetli Cenk Koray'ın şeref tribününde maçtan sonrası oturduğu yerden kalkamayışını, öyle donuk gözlerle bakışını unutamam. Gözleri kıpkırmızı idi, muhabir soru sormaya yeltenmişti. "Ne söyleyebilirim ki, ne diyebilirim ki" diyordu.

Tunç Bozacılar dedi ki...

İtalyan bir ablamız vardı yanımızda . Kitap okudu tüm maç boyunca . Kocası TürK bir abimiz . Biz ilk yarı coşmuşuz . 3-0 . Anlamaz bakışlar atıyordu . İkinci yarıda kitabı bırakıp bizleri gözlemlediğini gördüm nemlenen gözlerimle . Anlamaz halleri iyiden iyiye arttı ve ne oluyorsunuz allahaşkına demişti . Skora bakmıştı sonra bir ara , eee hani 3-0 dı demişti . O da inanamadı . Kocasını teselli etti , bizlere üzülmeyin dedi . Biz ise ömür boyu unutamayacak anları yaşarken aklımız yarın millete ne diyeceğimizdeydi ...

yıkımın diğer adıdır bu maç ...

The Eagle Abroad dedi ki...

Gurbetteki ilk maclarimdan... o zamanlar ne turk televizyonu var, ne internet... turkiye ile tek baglanti, hurriyet gazetesinin ny subesindeki telefonu... sanirim cok kisi maclar nooldu diye telefon actigindan, adamlar 900'lu bir hat acmislar... dakikasi bilmem ne kadara... actim onceden kayit edilmis mesaji dinlemeye basladim, skoru soylerken Besiktas 3 deyince oh dedim bir an sonra valerengada 3 diyince, bi kazan kaynar su basimdan asagi dokulmustu... hic unutamam, o gunden beridirde hurriyette bize karsi cenabetlik olduguna inanirim...

stalker dedi ki...

3. gole odanın kapı eşiğinde sevinme gibi bir salaklık yaptığım için zıpladığımda kafamı deliyordum neredeyse. birkaç dakika baygın kalmıştım hatta. 2. yarı da beşiktaş sağolsun, sonrasındaki birkaç haftayı baygın geçirmeme sebep olmuştu. carew filan vardı, ama benim iyi hatırladığım vietnamlı bi topçuydu. tran mıydı neydi adı.. garip gelmişti vietnamlı norveç kasaba fitbolcusu..

rosenborgu bekliyorum.. allahın belası fransız hakemin kulaklarını çınlatalım azcık..

Şairler Parkı dedi ki...

İzmir'deyiz...İlk yarı bitiyor, abim bayrağı hazırla diyor. 30 metrelik bir bayrağımız var. Yarısı siyah, yarısı beyaz. İçim içime sığmıyor bayrağı hazırlarken. Benden ağır ama şikayet etmiyorum. 1 saat sonra dışardayız..koltuğun üstüne rastgele koyduk bayrağı, kocaman bir şey zaten. Resmen bayrağın içinde izliyorum 2.yarıyı. 3.golden sonra maç bitene kadar ağladım. Salya sümük ağladım hem de.

Dayım stalker, maçın ertesi günü hakeme yemek vermişti bir de bizim yönetim hiç unutmam.

Ege