14 Ağustos 2009 Cuma

Bobo Giderken



Bobo'nun transferi gerçekleşmesi durumunda Fransa ligini yayınlayan Kanal A ile oldukça haşır neşir olacağız bu sene. Kafası rahat bir Bobo'nun neler yapabileceğini göreceğiz.

Bobo neden gitmek istiyor konusunda düşünme gereği duymayıp, Bobo gitmek istiyorsa gitsin diye kestirip atmak hakim olan görüş. Herkes malüm buçuklu 10 numarayı bekliyor. Transferin gerçekleşmesi halinde bobo sessiz sakince havalimanından Fransa yolunu tutarken, gerçekleşmesi muhtemel 10,5 transferinde izdiham yaşanacak havalimanında. Yeni gelecek transfer ile birlikte Beşiktaş'ta yıllık ücreti 2m Euro üstü oyuncu sayısı +1 olacak.

Nihat
Delgado
Nobre
Ferrari
Ernst
10,5 numero

İçten içe ya da açıkça yaşanacak olan takım içindeki huzursuzlukların sebebide bu ücret dağılımı olacaktır. Ferrari 2,5 milyon Euro alırkan Sivok üçte biri fiyata olan 800.00 euro oynamayı hazmedememekte pek tabi ki haklıdır. Eğer gerçekleşirse ve Batuhan kadroda yer bulursa 500.000 euro'dur alacağı maksimum ücret. Nobre ise 5 katı fiyata oynayacaktır. Tello ise gösterdiği performans geçen sene gibi olursa takımdaki yabancılar arasında en az kazanan oyunculardan biri olmayı kesinlikle haketmeyecektir.

Hal böyleyken Beşiktaş taraftarının rakip takımların flaş ya da flaş diye lanse edilen transferlerine göre Beşiktaş'a yıldız oyuncu beklentisi ile takım sınıf atlamayacaktır. Takım içindeki huzuru sağlamak Yönetim ve Denizli'den geçer. Yıllık ücretlerde denge sağlanmadıkça az kazanan yabancı oyuncuların huzursuz olması ve önümüzdeki sene belki de sezon ortasında gitmek istemeleri oldukça doğaldır. Ancak bu dakikadan sonra bu dengenin sağlanması çok zor. Ne az alan oyunculara 2m civarı ücret ödenebilir ne de yüksek olanların maaşları 1,5 m Euroya çekilebilir.

Yıllık ücretlerin bu denli yüksek olması kulübün borcunu arttıracak bu da doğal olarak Demirören'e olan borcun artmasını sağlayacak. Ya da Beşiktaş her sene ligde şampiyon olacak ve kazandığı paraları olduğu gibi futbolculara ödeyecek. Kesin olan birşey varsa o da bu yıllık ücret konusunda ki savurganlık yüzünden futbolda başarı çıtasını yükseltmemiz garanti olmamasına rağmen borç ve spekülasyon alıp başını yürüyecek. Şenollar Birollar gider Yusuflar Şanlılar gelirin yerini Bilgililer, Demirörenler gider Mansimovlar gelir alacak. Yetiş ya Muhammed Demirci değil Yetiş ya Mansimov süsleyecek gazetelerde Beşiktaş haberlerini.

Bobo'nun gidişinden böyle bir tahlile ulaşmak biraz fantastik gelebilir. Ama bu uzun zamandır düşündüğüm - konuştuğumuz bir konudur. Takımda 1 ya da 2 üst düzey oyuncu alıp bunların 2 m Euro alması hoş karşılanabilir. Ama bu sayı artık 6'ya ulaşmak üzere. Bobo'nun gidişi sadece manevi olarak rahatsız edici değil. Bobo ile birlikte takımdaşlık ruhu biraz daha çökecek. Pek tabi ki takım içindeki arkadaşları neden gitmek istediğini biliyor. Ücretlerine zam istemeleri halinde bu şekilde satışa sunulacaklarınıda farkedecekler. Bobo gitmese bile yıllık ücret konusu her daim önümüzde durmalı. Başarısız sonuçlarda medya tarafından bolca işleneceğide aşikar.

Bobo eğer giderse şöyle en az 10-15 kişi toplanıp havalimanından uğurlamak isterim açıkçası.


foto ; Bobo Şampiyonluk kutlamaları için kızı Julia ve eşiyle birlikte Kulüp binasına gelirken.

5 yorum:

stalker dedi ki...

havalimanina 2 benim. yaz listeye haci.

Redman dedi ki...

Biz Sampi ile gelemeyiz buralardan ama kalbimiz sizinle olur her turlu.

Yazi da cok guzel. Yaz boyunca dilimizde tuy bitti ayni seyi anlatacagiz diye. Yok mudur dinleyen, bilemiyorum?!

The Eagle Abroad dedi ki...

redmana katiliyorum, uzagiz ama ruhumuz orda olur... hatta kalbimizde orada olur... çok babasin bobo diyorum baska birsey demiyorum...

AQ-47 dedi ki...

Tek avuntumuz bedavaya gitmiyor oluşu...Gerçi bence 5 değil 8 milyondu Bobo'nun rayici...Güle güle Bobo, keşke bir maçını daha canlı izleyebilseydim.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Hafta içi gitmezse hafta sonunu tercih ederse beni de yazın esami listesine ...