30 Ağustos 2009 Pazar

Demirören Başkan Antep Şampiyon



Demirören eğer bir gün istifa etmezse ya da kongre de seçimle başkanlığı kaybetmezse Gaziantep'e önümüzde ki süreçte de para kazandırmaya devam edecektir. Tabata transferi kesin olarak gerçekleştiğinde bu paranın dostluk ilişkisine bağlı bir miktar olduğunu söylemiştim arkadaşlara. Avrupa'dan yapılmak istenilen transferlerin bonservis ücretini 3 seneye yaymak yönetici marifetidir. Bu marifet olmadığı gibi kasada da hiçbir futbolcuya verilecek peşin para olmadığı için dost Kızıl'dan alınacak Tabata'ya parasını veririm ara ara mantığıyla gerçekleşti transfer. Konuşulan kara para aklama söylentileri gayet mantıklı olduğu gibi , Demirören'in kulübü borçlandırarak çıkabilecek olası adayların gözünü korkutmasıda ihtimaller arasındadır.

Alenen üçkağıt döndüğü ortada olan Sivok-Zapo transferi hala akıllarda. Udinese kulübünin bu 2 oyuncu karşılığında aldığı para Sivok 2,5m E + Zapo 2m E = 4,5m Euro'dur. Kulübün borsaya açıkladığı rakam ise 4,5 + 4 = 9,5m Euro.  Tabata transferinde ise borsaya yapılan açıklamaya bakıyoruz.

"Gaziantepspor Kulübü futbolcusu Rodrigo Tabata'nın transferi konusunda kendisi ve kulübü ile anlaşmaya varılarak 3 yıllık (2011-2012 sezon sonuna kadar) sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme karşılığında futbolcuya 2009-2010 sezonu için 1 milyon 400 bin Avro, 2010-2011 sezonu için 1 milyon 500 bin Avro, 2011-2012 sezonu için ise 1 milyon 600 bin Avro ücret ödenecektir."

Sanki G.Antep ile bedelsiz anlaşılmış. Antep'e hiçbir ödeme yapılmayacakta sadece Tabata'ya yıllık ücreti ödenecek. Bonservis ücretine hiçbir şekilde değinilmemiş. Demirören ve yönetimi gizli kapaklı işler çevirmeye çalışmakta ama bunu bile becerememekteler.

Kızıl İstifa diye pankart açmışlardı Antepliler. Kulübüne bu kadar çok para kazandıran başkanı neden istemezler ? Tabata'yı çok sevdikleri için mi yoksa gelen paralara rağmen değişim görmedikleri ve onlarda bu kirli ilişkilerden kuşkulandıkları için mi ?



Figer gibi dolandırıcı olduğu artık herkes tarafından bilinen bir adama dahi bile bile lades demek yönetici marifetsizliği ile açıklanamaz. Nobre üzerinden Figer, Figer üzerinden Demirören'in para kazanması olasıdır. Figer ve Nobre'ye ödenilen ücret Demirören'in cebinden çıkar. Bu para kulübe faiz ile verilen paradır. Demirören hem parasını istediği zaman alacaktır hem de az önce değindiğim gibi kulübü borçlandırarak karşısına rakip çıkmasını engelleyecektir.

Endüstriyel Futbol diyip kestirip atacağımız bir konu değil Demirören'in transferleri. 3 senedir stad pisuarları bile yenilenemezken, yeni stad için 80m dolar bütçe ayırdık demesi, 500.00 Euro için kapalı tavanına Telekom ve Avea reklamları alıp, daha fazla para kazanacağı sırt reklamına Kızılay'ı alması hep politik hamlelerdir. Her hatasını küçük bir hamle kapatıyor ya da oluşacak muhalafetin sessiz kalmasını sağlıyor. Sırt reklamına Cola Turka ya da Ülker alsaydı oluşacak tepkileri çok iyi biliyordu.

Tabata transferinin benim için bir de apayrı boyutu var. Takımda artık 1'den fazla Brezilyalı futbolcu görmek istemiyorum. İstikrarsız, disiplinsiz tavırları ile beni gerçekten soğuttular kendilerinden. Bir yanda Zapo gidince üzülen ve formunda düşüş yaşayan bir Sivok , diğer yanda ise Nobre ücretine zam alınca formdan düşen Bobo, Bobo ilk 11'de oynamaya başladıkça yedek kalmayı kendine yediremeyen Nobre. Ve şimdi tekrar aklınıza getirin Zapo'nun yedek kulübesindeki hallerini.

Demirören İstifa ve Yeter Demirören 3 kusurlu hareketten biridir. Demirören tribüncüdür. Beşiktaş'ı çok sever aslında. Ne yapıyorsa Beşiktaş içindir. Sevgi pıtırcığı, başkanın gözü yaşlı var mı ondan büyük Beşiktaşlı diye pankart yapılmalıdır.  Çıksa da alsak bu masal kitabını.



Fotoşip Bobiler org'dan Mozer'e aittir.

5 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Demirören ; Varlığın cehennemin diğer adıdır ...

(ALTERNATİF PANKARTINIZ)

umty dedi ki...

bir solukta okuduğum bir yazı aynı zaman da içimin de sızladığı bir yazı ne olacak bu beşiktaşın hali demekten kendimi alamıyorum işte bu yüzden istemiyorum başarıları bu adam baştayken alacağımız her kupa bize kazık olarak geri dönecektir

serkan dedi ki...

Bu gün borsaya bonservis ile ilgili de bir açıklama yapılmış:

''Rodrigo Tabata'nın transferi ile ilgili, Gaziantepspor Kulübü'ne sözleşme fesih bedeli olarak 2 milyon euro'su 2009 yılı içerisinde, 3 milyon euro'su Haziran 2010'da ve 3 milyon Avro'su Ekim 2010'da ödenmek koşuluyla sözleşme imzalanmıştır. Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda-konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.''



http://www.ntvmsnbc.com/id/24996094/

Şairler Parkı dedi ki...

tunç, iyi fikirmiş. ama umursamaz bu başkan öyle pankartları felan.


marmara

siyahbeyazkardesligi dedi ki...

Beşiktaş tarihinin açık ara en kötü başkanı.Bakalım Ocak 2010'da başkan seçilebilmek için ne numara yapacak? Stad maketini geçen kongrede yediler.UEFA kupası maketi olur mu acaba?